İslam Manafov, kendisini müziğe adamış bir virtüöz olarak tanınıyor. Piyano yorumlarındaki derinlik ve özgünlük, ona müzik dünyasında saygın bir yer kazandırdı. Özellikle Chopin eserlerindeki performansları ile dikkat çeken Manafov, Pizzicato Dergisi tarafından yayımlanan albüm eleştirisinde 5 yıldız aldı. Oliver Fraenzske, Manafov’un Chopin yorumunu “mükemmel ve tamamen özgün” olarak adlandırdı.

BAŞYAPITLARLA DOLU BİR GECE

Birinci Bölüm:

Kara Karayev - Prelüd: Konserin açılışında, Azerbaycan müziğinin önemli isimlerinden Kara Karayev'in bir prelüdü yer alacak.
J.S. Bach - F. Busoni - Chaconne: Barok döneminin dev ismi Bach’ın, Busoni tarafından piyano için uyarlanmış Chaconne eseri, izleyicilere büyüleyici anlar yaşatacak.
F. Chopin - Scherzo No.3, Op.39, Do Diyez Minör: Chopin’in güçlü ve tutkulu Scherzo No.3’ü, Manafov’un ustalıklı yorumu ile hayat bulacak.
F. Chopin - Ballade No.3, Op.47, La Bemol Majör: Chopin’in lirik ve dramatik Ballade No.3 eseri de bu bölümde dinleyicilere sunulacak.
S. Prokofiev - Sonata No.7, Op.83: 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden Prokofiev’in 7. Sonatı, gecenin ilk bölümünün kapanışını yapacak.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

İkinci Bölüm:

M. Glinka - M. Balakirev - Tarlakuşu: Glinka ve Balakirev’in ortak çalışması olan Tarlakuşu eseri, Rus romantik müziğinin zarif bir örneği olarak dinleyicilere sunulacak.
M. Musorgski - Bir Sergiden Tablolar: Musorgski’nin muhteşem eseri Bir Sergiden Tablolar, piyano repertuarının en sevilen ve zengin eserlerinden biri olarak konserin finalini oluşturacak.

KONSER 11 HAZİRAN’DA!

Bu büyüleyici konser, 11 Haziran Salı günü saat 20.00’de, CSO ADA Ankara’nın Bankkart Mavi Salon’unda gerçekleştirilecek. Müzikseverlerin kaçırmaması gereken gece, klasik müziğin başyapıtlarını bir araya getirerek dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. İslam Manafov’un büyüleyici piyano resitali için biletlerinizi hemen alın ve klasik müziğin sihirli dünyasında yerinizi alın!

Muhabir: Hacer Koca