Yaşam

Dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil'in davranışı takdir topladı: Namaz kıldıktan sonra camiyi temizledi

Futbolu geçen yıl bırakan Mesut Özil, Üsküdar’da bir camide halıları süpürürken görüntülendi ve bu anlar sosyal medyada büyük ilgi topladı. Camii imamı, "Geçtiğimiz akşam halılarımızı da yıkadılar" açıklamasında bulundu.

Abone Ol

Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe gibi dev kulüplerde forma giyen ve geçen yıl 35 yaşında emekliye ayrılan Mesut Özil, futbolu bıraktıktan sonra hayır işlerine daha fazla zaman ayırıyor.

Özil, geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan Şemsi Paşa Camii’nde, namazın ardından eline elektrikli süpürgeyi alarak halıları temizledi. Cami içinde bulunan bir kişinin bu anları sosyal medyada paylaşması, Özil'in hayırseverliğini bir kez daha gündeme getirdi. Vatandaşlar, Özil'in bu davranışını takdirle karşıladı.

Şemsi Paşa Camii İmamından Açıklama

Şemsi Paşa Camii İmamı Ömer Faruk Güvenir, Mesut Özil'in camiyi sık sık ziyaret ettiğini belirtti. İmam Güvenir, "Mesut Özil, camimizi ilk defa ziyaret eden biri değil. Kendisini camimizde namazlarını kılan bir cemaat olarak tanıyoruz. Pazartesi akşamı, yatsı namazından sonra arkadaşlarıyla birlikte camimizi temizlediler. Ertesi gün de halılarımızı yıkamak için bizden izin istediler ve halıları temizlediler. Özil'in bu davranışı, hem cami cemaati hem de halkımız tarafından büyük memnuniyetle karşılandı" ifadelerini kullandı.