Canlı yayında, “Türk futbolunda bir üslup sorunu olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna yanıt veren Dursun Özbek, spor kulüplerinin yaşadığı baskıların yöneticilerin tutumlarına yansıdığını söyledi. Özbek, "Türk futbolunda üslup sorunu var. Şöyle ki, neticede spor kulüplerinin mücadele ettikleri yer sahanın içi. 11 kişi bir tarafa 11 kişi bir tarafa, ortaya bir top atıyorlar, birisi kazanıyor birisi kaybediyor. İş burada bitmeli. Büyük camiaların problemi şu; bir takım düşünün, bir başkan 6 sene şampiyonluk bekliyor olmuyor. O zaman seyirci, sosyal medya baskısı insanları başka bir tavra, söyleme, şekil sergilemeye itiyor. Gerginlik işte burada çıkıyor" şeklinde konuştu.

"BUNA GEREK VAR MI?"

Geçen sezon oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylara değinen Dursun Özbek, Ali Koç’un derbi sonrası Galatasaray Stadı’na gelmesine değinerek yaşanan olayları hatırlattı. Özbek, "Düşünün biz bir maç oynadık. Geçen sezon sonuna doğru... Galatasaray - Fenerbahçe maçı. Sondan bir hafta evvel. Galatasaray 1-0 kaybetti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maç bittikten yani 1.5 saat sonra, 2 saat sonra Galatasaray Spor Kulübü Rams Park'a geliyor, oradaki insanları darp ederek içeri giriyor, sahaya çıkmak istiyor bilmem ne bilmem ne. Buna bir gerek var mı, niye yani! Maça gelmemişsin zaten. Galip geldin, bunun sevincini yaşa. Galatasaray Spor Kulübü Stadyumu Görevlisi'nin boynunu niye kırıyorsun? Hakemleri niye tokatlayın falan diyorsun, bunlara gerek yok!" sözleriyle tepki gösterdi.

Sabrı taştı... Real Madrid'de Arda Güler krizi! Genç Yıldız kulüpten ayrılıyor mu? Sabrı taştı... Real Madrid'de Arda Güler krizi! Genç Yıldız kulüpten ayrılıyor mu?

"BU İKLİMDEN HERKES ŞİKAYETÇİ"

Özbek, Türk futbolundaki bu gergin atmosferin sürdürülemez olduğunu belirtti. "Bu iklimden herkes şikayetçi, değişmesinin gereği var. Kabul edilebilir bir iklim değil. Onun için Galatasaray Spor Kulübü, bu konunun itidalle çözülmesi gerektiğini defalarca dile getirdi. Bu sezon inşallah benzer durumları yaşamayız. İnşallah geçmişte ders aldığımız olaylar tekrarlanmaz." dedi. Özbek ayrıca, son Fenerbahçe maçında saha içinde gerginlik yaşanmadığını ancak yöneticilerin bulunduğu alanda küçük çaplı sorunlar yaşandığını ekledi.

Muhabir: Haber Bülteni