Yaşam

Düzce'de Mahalle Sakinlerinden Yaratıcı Çözüm: Bahçeye Bin 500 liraya 4 Kişilik Havuz Yaptılar

Düzce’de hava sıcaklıklarının artmasıyla Aziziye Mahallesi sakinleri, sokak arasında tahta, halı ve naylon kullanarak 1.500 liraya dört kişilik bir havuz inşa etti. Bu yaratıcı çözüm, özellikle çocuklar tarafından büyük beğeni topladı.

Abone Ol

Düzce’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredince, serinlemek isteyen mahalle sakinleri bahçeye 1.500 liraya 4 kişilik havuz yaptı.

Hava sıcaklıklarının her geçen gün arttığı Düzce’de vatandaşlar, serinlemek için çeşitli yöntemler bulmaya devam ediyor. Aziziye Mahallesi sakinleri, sokak arasında tahta, halı ve naylon kullanarak 1.500 liraya 4 kişinin rahatlıkla girip yüzebileceği bir havuz yaptı.

Denizde boğulma olaylarının sıklıkla duyulması sebebiyle böyle bir çözüm bulduklarını vurgulayan Bülent Oylu, "Can sıkıntısı ile hava sıcaklığı birleşince böyle bir şey yaptık. Tahtaları aldık, etrafını kapattık. Altına halı koyduk, daha sonra branda koyduk. Burada 4-5 kişi aynı anda yüzebilir. Toprağın suyu çekmemesi için branda koyduk. Onun üzerine de ayaklarımız veya kafamız yaralanmaması için halı koyduk," şeklinde konuştu.

Yapılan havuz en çok çocuklar tarafından sevildi ve yoğun ilgi gördü.