Öğrenciler, eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu 14 Haziran'da çalacak son ders zili ile atacak. Karne heyecanı yaşayan öğrenciler ve aileler, e-Okul sistemine olan ziyaretlerini artırdı. e-Okul öğrenci ve veli giriş ekranı sayesinde yazılı tarihleri, not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve karne notu kolayca öğrenilebiliyor.

ELEKTRONİK KARNE ERİŞİMİ

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karneleri elektronik ortamda erişime açılacak. Bakanlık kaynaklarına göre, tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabiliyor. Ayrıca öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişim sağlayabiliyorlar.

E-OKUL SİSTEMİNDE HANGİ BİLGİLER YER ALIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne ve şube yazılı ortalamaları gibi birçok bilgi bulunuyor.

2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

SİSTEME GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler, sistem bilgilerine T.C. kimlik numarası ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabilirler. Bu sayede öğrenciler ve veliler, gerekli tüm bilgilere hızlıca ulaşabilirler.

Muhabir: Haber Bülteni