Mamak Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu, Abidinpaşa Anadolu Lisesi önünde 19 Eylül 2024 tarihinde, okullardaki hijyen sorunlarına ilişkin bir basın açıklaması yapacak. Açıklamada, okullarda yaşanan hijyen sorunları ve eğitimdeki eksiklikler ele alınacak.

Okullardaki Eğitim Eksiklikleri

Mamak Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitimdeki sorunların başında, okullarda ders kitaplarının hâlâ tamamlanmamış olması yer alıyor. Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kaynakların eksikliği, eğitim kalitesini olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda okullardaki sorunlardan bir diğeri ise temizlik hizmetlerinin haftada 3 güne düşürülmesi. 

Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı

Mamak Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu bu sorunları gündeme getirmek amacıyla 19 Eylül 2024 tarihinde Abidinpaşa Anadolu Lisesi önünde açıklama yapacak. Açıklamanın başlığı "İşgücü uyum programı ile; Okullarda tasarruf adı altında temizlik ve hijyenden vazgeçiliyor. İtibardan tasarruf olur, eğitimden olmaz" şeklinde olacak. Mamak Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu, temizlik hizmetlerinin haftada 3 gün, ayda 6 bin liraya işçi çalıştırılarak yürütülmesinin yetersiz olduğunu vurguluyor. açıklama kapsamında, temizlikte tasarruf edilmesinin eğitim kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, hijyenin önemine vurgu yapılacak. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için kritik öneme sahip olan hijyen standartlarının korunmasına yönelik çağrılar yapan Mamak Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu, okullardaki hijyen sorunlarının çözümü için çözüm önerileri geliştirmeyi de hedefliyor.

Muhabir: Cansel Yıldız