Yaşam

EGO duyurdu… Metroyu su bastı, seferler iptal

Ankara’da etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle metro istasyonlarını su bastı. Bazı seferler iptal edildi. EGO vatandaşları uyardı.

Abone Ol

Ankara'da beklenen şiddetli sağanak yağış vatandaşları zor durumda bıraktı. Ev işyerlerini su basarken, bazı yollar göçtü, bazı bölgelerde ise araç trafiği kilitlendi.

Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıların da bulunulduğu sağanak, Ankara’nın birçok bölgesinde etkisini gösterdi.

METRO SEFERLERİ İPTAL

Yaşanan şiddetli sağanak nedeniyle metro istasyonlarını su bastı. Bazı hatlarda metro devre dışı kaldı. EGO Genel Müdürüğünden yapılan son dakika açıklamasında iptal olan metro seferleri duyuruldu. EGO’dan yapılan açıklama şöyle:

“Ankara'da meydana gelen yoğun yağmur yağışı sonucunda bazı istasyonlarımızda su seviyeleri normal değerlerin üzerine çıkmıştır. Su tahliye çalışmaları halen devam etmekte olup, EGO Genel Müdürlüğü, ASKİ ve Ankara İtfaiyesi ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Çalışmalar sonuçlanana kadar, OSB - Eryaman 5 istasyonları arasında hizmet verilemeyecektir. Bu güzergahta ulaşım ring otobüsleriyle sağlanacak, Metro seferlerimiz de Eryaman 5-Koru istasyonları arasında devam edecektir.”