Bakanlığın duyurusuna göre, 26 yaşını geçen sürücüler, ehliyetlerini yenilemedikleri takdirde 12 bin 978 TL'lik ağır bir para cezasıyla karşılaşacaklar.

ESKİ TİP EHLİYETLERDE SON TARİH: 31 ARALIK 2024

1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren yeni tip sürücü belgeleriyle ilgili önemli değişiklikler yapılacağı açıklandı. Buna göre, 31 Aralık 2015 tarihinden önce alınmış olan eski tip ehliyetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmek zorunda. Eski tip ehliyetlere sahip olan sürücülerin en gençlerinin bile 26 yaşını geçtiği ve yaklaşık 3 milyon sürücünün henüz ehliyetlerini yenilemediği bildiriliyor. Bu durum, trafikte önemli bir sorun teşkil ederken, yenileme sürecini ihmal edenler için ciddi yaptırımlar gündemde.

YENİLEMEYENLERE TRAFİKTEN MEN VE PARA CEZASI

İçişleri Bakanlığı, belirlenen süre içinde ehliyetini yenilemeyen sürücülerin 2025 yılı itibarıyla trafikten men edileceğini ve trafiğe eski tip ehliyetle çıkanlara 12 bin 978 TL para cezası uygulanacağını duyurdu.

Ehliyet yenileme işlemi için 15 TL’lik bir ücret ödenmesi gerekiyor ve gereken belgeler şunlar:

Kimlik Belgesi
Sürücü Sağlık Raporu
Sürücü belgesi için değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı
1 adet biyometrik fotoğraf
Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan
Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir, ayrıca E-devlet üzerinden de temin edilebilir.)

Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor

Ayrıca, ehliyet yenileme ücretinin ödendiğine dair banka dekontunun da ibraz edilmesi gerekiyor. Ücretin 15 TL olarak belirlendiği ve bu ödemenin yapılabileceği bankalar arasında Akbank, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve PTT Bank gibi bankalar yer alıyor.

Muhabir: Haber Bülteni