Dursun ERKILIÇ

Koronavirüs salgını döneminde tümüyle kontrolden çıkan ve Türkiye gerçekleriyle örtüşmeyen ürün fiyatları, birçok unsur gibi zincir marketleri de gündeme getirdi.

Türkiye’deki alışveriş ortamı öyle bir hale geldi ki, zincir marketler olmasa hayat duracak sanki…

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU

Bu marketlerin rolünü ve önemini en net biçimde dile getirenlerden biri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu oldu.

TOBB Başkanı, Türkiye Perakendeciler Federasyonu ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) tarafından düzenlenen "Yerel Zincirler Buluşuyor Ankara" etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Ekonominin barometresi olan perakende sektörü…” ifadesini kullandı.

TPF İLE PERDER’İN ETKİNLİĞİ…

Yaklaşık iki hafta önce, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği’nin (PERDER) düzenlediği “Yerel Zincirler Buluşuyor Ankara” etkinliğinin açılışında Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da yerel zincirlerin perakende sektörünün bel kemiği, ekonominin temel taşıyıcısı durumunda olduğunu söyledi. Baran’a göre, “Yerel zincir marketler, yerel ekonomiyi canlı tutuyor, yerel istihdama katkı sağlıyor…”

ATO BAŞKANI: LOKOMOTİF SEKTÖR

ATO Başkanı Gürsel Baran, perakende sektörünün tüketicilere sağladığı faydalar, istihdam ve ticaret hacmiyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de lokomotif sektörler arasında yer aldığını kaydetti.

Perakende sektör içerisinde yerel zincir marketlerin, bulundukları yerlerde yüzlerce mağazaları ile yerel ekonomiyi canlı tuttuklarını, o bölge insanına istihdam sağladıklarını belirten Gürsel Baran, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yerel ekonomiye bu denli önemli katkı sağladıkları halde yerel zincir marketlerin sektör genelinde paylarının yüzde 23’ten yüzde 9’a gerilediği görülüyor. Rekabet şartlarının çetinliği nedeniyle tablo böyle olabilir. Bu noktada Perakende Yasası’nı çok önemsiyoruz. Bu yasanın çıkması perakende sektörünün sorunlarının çözümü noktasında önemli görev üstlenecek…”

10 bin TL ek maaş TBMM'de kabul edildi 10 bin TL ek maaş TBMM'de kabul edildi

Muhabir: Dursun Erkılıç