Yaz dizileri projelerinde yer alan Elçin Sangu'nun memleketi merak ediliyor. Peki, Elçin Sangu aslen nereli? Elçin Sangu Müslüman Mı?

Elçin Sangu Kimdir? Aslen Nereli ve Hayatı

Elçin Sangu, Türk televizyon dünyasının parlayan yıldızlarından biridir. 13 Ağustos 1985 tarihinde İzmir'de doğan Sangu, kariyerinde önemli başarılara imza atmış bir oyuncu ve mankendir. İşte Elçin Sangu'nun hayatı, kariyeri ve başarılarına dair detaylı bilgiler:

Elçin Sangu'nun Eğitim  Hayatı

Elçin Sangu, üniversite eğitimini Mersin Üniversitesi Opera Bölümü'nde tamamladıktan sonra sahne sanatlarına olan ilgisini daha da derinleştirmek için Sahne Tozu Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldı. Eğitim sürecinin ardından, 2011 yılında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Jale karakteriyle oyunculuk kariyerine adım attı ve bu rol ile geniş kitleler tarafından tanındı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Elçin Sangu Müslüman Mı?

Elçin Sangu Müslümandır.

Elçin Sangu'nun kariyerindeki önemli dönüm noktalarından biri, 2012-2013 yılları arasında Aşk Kaç Beden Giyer dizisinde Nehir karakterini canlandırması oldu. Ardından, 2013-2014 yılları arasında, Güney Kore televizyon dizisi I'm Sorry, I Love You'nun Türk uyarlaması olan Bir Aşk Hikâyesi'nde Eda olarak rol aldı.

2014 yılında, Kurt Seyit ve Şura adlı tarihi drama dizisinde Güzide karakterini canlandırarak dikkatleri üzerine çekti. 2015 yılında ise aTV dizisi Sevdam Alabora'da Zeynep karakterini oynadı ve ardından aynı yıl büyük bir çıkış yakaladığı Kiralık Aşk dizisinde Defne karakteri ile başrol oynadı. Kiralık Aşk, 69 bölüm boyunca yayınlandı ve Elçin Sangu'nun performansı büyük beğeni topladı. Bu başarı, Sangu'nun üç Altın Kelebek Ödülü de dahil olmak üzere 20'den fazla ödüle aday gösterilmesini sağladı.

2017 yılında, Yanımda Kal (önceki adıyla Gitme Sen!) adlı sinema filminde Barış Arduç ile birlikte başrol oynadı. Ayrıca, aynı yıl içinde Kanal D'de yayınlanacak yeni bir dizi projesinde yer alması bekleniyordu.

Elçin Sangu, Çerkes asıllı ve doğal kızıl saçları ile tanınmaktadır. Elidor saç ürünlerinin yanı sıra Boyner mağaza zincirinin de yüzü olmuştur. Sosyal medya ve çeşitli istatistiklere dayalı olarak 2016 yılında İnstagram'da en çok takip edilen onuncu Türk ünlü seçilmiştir ve 2016 yılının ikinci en popüler Türk aktrisi olarak öne çıkmıştır.

Elçin Sangu Dizileri 

2011: Öyle Bir Geçer Zaman ki - Jale (Yardımcı karakter)
2012-2013: Aşk Kaç Beden Giyer? - Nehir (Başrol)
2013: Sen de Gitme - Burcu (Konuk oyuncu)
2013-2014: Bir Aşk Hikâyesi - Eda (Yardımcı karakter)
2014: Kurt Seyit ve Şura - Güzide (Yardımcı karakter)
2015: Sevdam Alabora - Zeynep (Başrol)
2015-2017: Kiralık Aşk - Defne Topal (Başrol)

Muhabir: Haber Bülteni