TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

Bakanlık yeni düzenlemeyle elektrikli araçların yanı sıra plug-in hibrit araçların da ithalatında belirli güvenlik ve hizmet standartlarının sağlanmasını hedefliyor.

7 BÖLGEDE EN AZ 20 SERVİS İSTASYONU KURMA ZORUNLULUĞU GETİRİLECEK

Yapılan düzenlemeye göre, ithalatçı firmaların Türkiye genelinde 7 bölgede en az 20 servis istasyonu kurma zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca, araç üreticisinin Türkiye’de yerleşik bir yetkili temsilcisi olması, her marka için çağrı merkezi kurulması ve Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) belgelendirme şartları da getirilmiş durumda. Bu şartlar, eşya taşıyan elektrikli araçlar ve haricen şarj edilebilir hibrit araçlar için de geçerli olacak.

İZİN BELGESİ ŞARTI

Düzenlemenin bir diğer önemli noktası ise, Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması kapsamı dışındaki elektrikli ve haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen izin belgesi aranması gerekliliği. Bu yeni kurallar, ithalatçılara uyum sağlamaları için 30 günlük bir geçiş süresi tanınarak yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığı, piyasalarda güvenli ürün arzını sağlama ve tüketici haklarını koruma hedefi doğrultusunda, ithalat politikalarını etkin bir şekilde uygulamaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA