Elmadağ Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte artan sivrisinek ve haşere tehdidine karşı ilçe genelinde sağlığı korumak ve vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirmelerini sağlamak amacıyla köylerde ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Özellikle durgun su birikintileri, çöplük alanları ve haşerelerin üreyebileceği diğer bölgeler titizlikle ilaçlanıyor. Halk sağlığını tehdit edebilecek zararlıların ortadan kaldırılması ile daha hijyenik yaşam alanları oluşturulması amaçlanıyor.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

İlaçlama çalışmalarının etkinliğini artırmak amacıyla, vatandaşlara haşere kontrolü konusunda bilgilendirmeler yapılıyor ve alınması gereken önlemler hakkında bilgiler veriliyor.

Elmadağ Belediyesi yetkilileri, ilaçlama çalışmalarının yaz boyunca süreceğini ve vatandaşların bu süreçte daha sağlıklı ve rahat bir yaşam süreceklerini belirtti. Belediye yetkilileri, “İlçe sağlığını korumak ve rahat bir yaz dönemi geçirmek için köylerimizin genelinde ilaçlama çalışmalarımız devam etmektedir. Havaların ısınmasıyla birlikte, sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama ve bakım çalışmalarımız gece gündüz demeden devam edecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

Muhabir: Burcu Çayan