Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa çalışması kapsamında; Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve EMEK Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan’ı makamında kabul etti.

ELLERİNDE DOSYALARLA GELDİLER

Erkan Baş çıkışta basın toplantısında açıklama yapacağını belirtti. Baş, TİP İstanbul milletvekili Ahmet Şık ile birlikte Kurtulmuş’un makamına ellerinde dosyalarla geldiler.

Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor! Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor!

"BU ANAYASA BARIŞI DİNAMİTLEYEN BİR ANAYASADIR"

EMEK Partisi Genel Başkanı Aslan ise TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, 12 Eylül cuntası tarafından yapılmış, her maddesi anti demokratik yazılmış bir Anayasa’nın bugün işçinin, emekçinin ihtiyaçlarına cevap verdiğini belirterek, şu cümleleri aktardı:

“Bu Anayasa toplumsal barışı dinamitleyen bir Anayasadır. İki gün önce 31 Martta halkın oyunu almış, temsiliyet hakkını almış bir belediye Başkanı’nın apar topar gözaltına alınması yerine kayyum atanması nasıl anti demokratik süreçten geçtiğimizin de resmidir” 
Kaynak: İHA