Türkiye'deki milyonlarca emekliyi sevindirecek önemli bir haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik indirim ve hizmetleri duyurmaya başladı. Bu kapsamda "emekliler.gov.tr" adresinden erişilebilen platformda, emekliler için sunulan fırsatlar sürekli güncelleniyor.

İL İL EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER

Birçok şirket, kurum ve kuruluş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yaptıkları protokoller doğrultusunda, emeklilere özel indirimler uygulamaya başladı. İndirim oranları il bazında değişiklik gösteriyor ve her gün yeni fırsatlar ekleniyor.

Otobüslerde yüzde 20, trenlerde yüzde 10, kamu sosyal tesislerinde yüzde15 indirim sağlanırken, bazı sendikaların tesislerinde bu oranlar daha da yüksek. Türk-İş'e bağlı Koop-İş ve Tes-İş Sendikası sosyal tesislerinde yüzde 30, Türk Metal Sendikası ise tesislerinde yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.

ÜCRETSİZ MAÇ BİLETLERİ VE DAHA FAZLASI

Emeklilere özel indirimler ve kampanyalar çeşitleniyor. Batman'daki bir alışveriş merkezi, bowling oynayan emeklilere yüzde 20 indirim sağlarken, Darüşşafaka ise emeklilere ücretsiz basketbol bileti sunuyor. Bu kampanyalara bazı belediyeler de katılmış durumda. Kelkit Belediyesi su faturasında yüzde 15 indirim yapacağını açıklarken, Karabük Belediyesi su ve şehir içi ulaşımda emeklilere özel avantajlar sunuyor. Türk Telekom ve Ttnet yüzde 10, İşbir Yatak ise yüzde 20 indirim yapacağını taahhüt ediyor.

Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor Türkiye'nin en büyük inşaat projesi: Adıyaman'da büyük deprem konutları projesi sürüyor

TÜRKİYE GENELİNDE EMEKLİLERE SAĞLANAN İNDİRİMLER

• Bakanlıklar: Sosyal tesislerde %15 indirim
• Otobüs Bileti: %20 indirim
• TCDD Bileti: %10 indirim
• PTT Kargo: %20 indirim
• Ttnet: %10 indirim
• Türk Telekom: %10 indirim
• Koop-İş, Tes-İş: Sosyal tesislerde %30 indirim
• Türk Metal: Sosyal tesislerde %40 indirim
• İşbir Yatak: %20 indirim

ADIYAMAN

Yüzde 10: Altınyıldız, Safir Aksesuar, Sarar, Morven Giyim, Accord Giyim, Ayakmod
Yüzde 15: Adil Işık, Seçil Store
Yüzde 30: Safir Saat
Yüzde 20: Yemen Kahve

AFYONKARAHİSAR

Yüzde 15: Por Et-Döner, İplikçioğlu Mobilya:
Yüzde 15-30: Afyon Gross

AĞRI

Yüzde 5: Özel İnci Diş, Bayram Gıda, Genç Market, Bengisu Gıda, Temok Market, Özgül Kardeşler,
Yüzde 15: Özel Lena Hastanesi
Yüzde 20: Özel Ağrı Tıp Merkezi
BARTIN
Yüzde 15: Bartın Esnaf Odaları Birlği üyeleri, Bartın Bakkallar Odası üyeleri, Bartın Kahveciler Odası üyeleri

Muhabir: Haber Bülteni