Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu Başkent OSB çöp ihbar hattı kurdu

Konut piyasası son aylarda ciddi bir durgunluk yaşıyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları, konut sahibi olmayı zorlaştırırken, yatırımcılar alternatif yatırım araçlarına yöneliyor. Emlak Konut GYO, bu durumu analiz ederek hem konut alım şartlarını iyileştirmek hem de sektöre hareket kazandırmak amacıyla; 'Güvenli Yatırım, Güvenli Gelecek' kampanyasını hayata geçirdi. Kampanyanın detayları ise Emlak Konut GYO Genel Müdürü Cengiz Erdem tarafından duyuruldu.

DÖRT FARKLI ÖDEME SEÇENEĞİ

Emlak Konut GYO, vatandaşların bankasız ve kefilsiz konut sahibi olabilmeleri için dört farklı ödeme imkânı sunuyor:

  1. Peşin Alım İndirimi: Peşin alımlarda yüzde 25 indirim uygulanıyor. Örneğin, 6 milyon liralık bir ev 4.5 milyon liraya düşüyor.
  2. Vade Farksız Ara Ödemeli Satış: Yüzde 25 peşinatla, vade farksız ara ödemeli modelde 6, 12 ve 24. aylarda ara ödemeler yapılıyor.
  3. Ödemesiz Dönem İmkânı: Yüzde 50 peşinatla, kalan tutar 1.29 vade farkıyla 24 ay sonra ödeniyor, bu sayede alıcılara 2 yıl ödemesiz dönem fırsatı sunuluyor.
  4. Sabit Artan Taksit İmkânı: Yüzde 25 peşinatla, 1.29 vade farkıyla 72 aylık sabit artan taksit imkânı sağlanıyor.

SATIŞ HEDEFİNE ULAŞILDIĞINDA SONA ERECEK

Cengiz Erdem, kampanyaya dahil 16 projede yaklaşık 8 bin stok bulunduğunu ve kampanya kapsamında 2 bin konut satışı hedeflediklerini belirtti. Herhangi bir süre sınırlaması olmayan kampanya, satış hedefine ulaşıldığında sona erecek. İlerleyen süreçte farklı projelerin de kampanyaya dahil olabileceği ifade edildi. Başvuru şartı aranmayan kampanyada, kurasız bir şekilde doğrudan alım yapılabiliyor. İstanbul’daki konut fiyatları ise 5 milyon 800 bin liradan başlıyor.

KAMPANYA HANGİ BÖLGELERİ KAPSIYOR?

Kampanya, İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir ve Denizli'deki 16 projeyi kapsıyor. Bu projeler arasında İstanbul’da Batıyakası, Çınarköy Evleri, Düşler Vadisi, Ebruli Kayaşehir, Vadi Evleri-1, Vadi Evleri-2, Tual Gölyaka, Meydan Başakşehir, Majör Gölyaka, Gölyaka İstanbul ve Yeni Fikirtepe; İzmir’de Allsancak ve Evora İzmir; Denizli’de Evora Denizli; Balıkesir’de Balıkesir Emlak Konutları ve Antalya’da Park Yaşam Antalya projeleri bulunuyor.

KONUT PİYASASINDA ULAŞILABİLİRLİK

Cengiz Erdem, sunulan faiz oranları sayesinde konutun daha ulaşılabilir hale geleceğini belirtti ve “Bizim kampanyamız piyasayı regüle edecek. Ama fiyatlar birden aşağıya gelecek demek gerçekçi olmaz. Maliyetler ortada. Amacımız mevcut şartlarda olabildiğince ulaşımı kolaylaştırmak.” dedi. Ayrıca, konuta yatırım yapmak için makul bir zaman olduğuna dikkat çeken Erdem, kampanyanın ilgi göreceğine inandıklarını ve ilerleyen dönemde mevcut kredi oranlarının tekrar görülme şansının olmayacağını ifade etti.

NASIL BİLGİ ALABİLİRİM?

Kampanya, konut alıcıları için önemli fırsatlar sunarak hem sektöre hem de ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor. Ev sahibi olmak ve güvenli bir yatırım yapmak isteyen vatandaşlar, kampanya hakkında ayrıntılı bilgi almak için Emlak Konut'un web sitesini ziyaret edebilir, çağrı merkezini arayabilir veya satış ofislerini ziyaret edebilirler.

Muhabir: Haber Bülteni