Eray Özyağcı, Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesiyle ilgili davada önemli bir isim. İlk duruşmada yaptığı savunmada, "Emri Doğukan Çep'ten aldım" diyerek ifadesini değiştirdi.

Sinan Ateş Davasında Son Durum Nedir?

İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ile onu olay yerine getirip kaçıran Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, 'silahlı eylemi organize ettiği' iddia edilen Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş da 'suça azmettiren' olarak aynı suçtan yargılanıyor.

Sanıklardan Zekeriya Asarlaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar ve diğer isimler ise 'istirak halinde işlenen suça yardım eden fail' olarak hapis cezası talebiyle yargılanıyor. İddianamede, Ülkü Ocakları'nın rolü ve cinayetin nedeni hakkında detaylı bilgi verilmemiş, Ayşe Ateş'in ifadesi ise yer almıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

Dava öncesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi kampüsüne giden yolda trafik kontrolleri yapılırken, çevik kuvvet polisleri ve TOMA araçları hazır bekletildi. Çok sayıda gazetecinin takip ettiği davaya, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da katıldı.

Muhabir: Haber Bülteni