Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, kabine değişikliğine dair ilk ipucunu Arnavutluk dönüşü verdi. Uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" diyerek revizyon sinyalini net bir şekilde ifade etti.

Kulislerde Hangi İsimler Konuşuluyor?

AK Parti içinde uzun süredir konuşulan kabine değişikliği, parti kulislerinde geniş yankı buldu. Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Erdoğan’ın kabinenin ana unsurlarını oluşturan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı gibi kilit pozisyonlarda bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Değişmesi Beklenen Bakanlıklar

Kulislerde en çok değişmesi beklenen isimlerin başında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geliyor. Son dönemde artan güvenlik ve şiddet olayları nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşen Yerlikaya’nın görevden alınabileceği konuşuluyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da aynı şekilde eleştirilerden nasibini aldığı ve kabine dışı kalabileceği iddia ediliyor.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı da Gündemde

Tarım sektöründeki sorunlar ve bu alanda hükümetin yeterli adımları atmaması, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı da eleştirilerin odağı haline getirdi. Özellikle son yıllarda tarım politikalarının başarısız bulunması, Yumaklı’nın kabine dışı kalabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Bu değişiklik sürpriz olarak değerlendirilmeyecek.

Kadınlar, İkbal ve Ayşenur için ayaklandı Kadınlar, İkbal ve Ayşenur için ayaklandı

Başka Bakanlar da Risk Altında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da kabine değişikliği kapsamında görevden alınabilecek isimler arasında olduğu kulislerde sıkça dillendiriliyor.

Kabine Değişikliği Beklentisi Artıyor

Erdoğan’ın kabine revizyonu sinyali vermesiyle birlikte gözler yeni dönemde hangi bakanların görevine devam edeceğine çevrildi. AK Parti kulislerinde değişmesi beklenen bakanlar üzerine tartışmalar devam ederken, hangi isimlerin yerini koruyacağı ise merak konusu.

Kaynak: Gazete Duvar