Atakule'de sanat rüzgarı: Remo Design işbirliğiyle yeni sergi Atakule'de sanat rüzgarı: Remo Design işbirliğiyle yeni sergi

Akşam saatlerinden itibaren ise Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde bu yağışların kuvvetlenerek yerel olarak çok kuvvetli hale geleceği öngörülüyor.

Pazartesi günü başlayabilir

Yağışların, 14 Ekim Pazartesi günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak, bu süreçte ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı yerel dolu ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtiliyor. Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle tavsiye ediliyor. Meteoroloji, sarı kodlu uyarı ile Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce illerini kapsayan bir uyarı yayınladı.

Karadeniz’de Sıcaklık Düşüyor, Kar Bekleniyor!

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından hava durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şen, yaptığı paylaşımda, “Bugün yağmur Karadeniz bölgesinde etkili olacak. Sıcaklıklar kuzey, batı ve iç bölgelerde 4-5 derece azalacak” ifadesini kullandı. Önümüzdeki Perşembe ve hafta sonu ise sıcaklıkların Anadolu'da düşmeye devam edeceği, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde, Sivas dahil, 5-10 cm kar yağışının olacağı tahmin ediliyor.

Kar-1

Büyük Şehirlerde Hava Durumu: İstanbul ve Ankara’ya Kar Yağmayacak!

İstanbul'da bugün yağmur beklenmiyor ve sıcaklığın 20 derece civarında olması öngörülüyor. Ankara'da ise sıcaklık 21, İzmir ve Antalya'da ise 28 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Önümüzdeki hafta sonuna doğru İstanbul ve Ankara'da sıcaklıkların 15-16 dereceye ve altına düşmesi beklenirken, İzmir’de de 20 derecelere gerileyeceği tahmin ediliyor. Önemli bir not olarak, İstanbul ve Ankara'ya kar yağışının beklenmediği, ancak soğuk havanın sobaları yakmaya zorlayacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi