Kılıçdaroğlu döneminde genel başkan yardımcılığı yapan Erdem, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olmasının ardından parti yönetimine yönelik eleştirilerde bulunmaya başlamıştı. Bu eleştirilerin ardından Erdem’in disipline sevk edildiği iddia edilmişti.

Murat Ongun'un Şikayeti ve Disipline Sevk

CHP eski Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu. Erdem, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başdanışmanı Murat Ongun'un şikayeti nedeniyle parti disiplinine sevk edildiğini belirtti. Erdem, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"100 yıllık parti belediye başkanlarının oyuncağı yapıldı. Koskoca 100 yıllık çınarı, iletişim hileleri ve algı operasyonları ile belediye başkanlarının oyuncağı yapar, onların maaşlı memurlarına parti evlatlarını tasfiye ettirirseniz, yarın bu cürret en çok sizi hedef alır ve siyaset yapamazsınız..."

2024 Yerel Seçim Sonrası Siyasi Dengelerde Değişim: CHP ile AK Parti Arasındaki Fark Kapanıyor 2024 Yerel Seçim Sonrası Siyasi Dengelerde Değişim: CHP ile AK Parti Arasındaki Fark Kapanıyor

Eren Erdem CHP'den Neden İstifa Etti?

Erdem, paylaşımında, geçmişte 5'li çetelerle ilişkili olduğu yönünde iddialar olan kişilerin CHP Belediye Başkanı adayı yapılmaması yönündeki çağrısının ardından Murat Ongun tarafından "ücret karşılığı istihdam edilmiş anonim hesaplarla" hedef alındığını belirtti. Erdem, bu sebeple partisinin kendisini disipline sevk ettiğini vurguladı ve şu eleştirilerde bulundu:

"Ben, partimin önüne Atatürk'ün koltuğunu fırlatmadım!"
"Önceki ve mevcut Genel Başkanlara küfür etmedim!"
"İş takipçiliği yapmadım!"
"Eş, dost ve akrabamı CHP'li belediyelerde işe sokmadım!"
"Siyasete ev kirası ödeyen biri olarak girdim, halen aynı şekilde yaşıyorum!"
"Seçim zamanı el altından başka partilere destek atmadım!"
"Parti seçim sathındayken, işi gücü bırakıp parti dizayn toplantıları yapmadım!"


Erdem, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Kongre psikolojisinden hala çıkamamış, her gördüğü partiliye kongredeki tutumunu hatırlatan, ilkeli bir iktidar mücadelesi yerine, iktidar olalım da nasıl olursa olsun; icabında mevcut düzenle uzlaşarak olsun duygusuyla, iktidar olmak ile muktedir olmak arasındaki farkı kavrayamadığını düşündüren, kindar ve tasfiyeci bir anlayışla; kongrede karşısında olmuş isimleri bahaneler üreterek tasfiyeyi amaçlayan bir anlayışla çok sağlıklı bir yol sürülmeyeceği açıktır!"

Erdem, "Bu bağlamda, henüz ilçe başkanı iken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na küfür ettiği için, bir belediye başkanı tarafından ödüllendirilip YDK Başkanı yapılan bir şahsa irademi teslim edemem! Bu sebeple, mensubiyetinden onur duyduğum partimden istifa ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi; irademi, onurumu parti örgütlerime emanet ederim." şeklinde konuştu.

EREN ERDEM-MURAT ONGUN TARTIŞMASI

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, 24 TV'de konuyu değerlendirirken, "CHP'nin bir önceki genel başkan yardımcısını şikayet edip kesin ihraç istemiyle partiden attırma girişiminde bulunan Murat Ongun'un CHP'ye ne zaman üye olduğunu ben merak ediyorum." şeklinde yorum yaptı.

Muhabir: Haber Bülteni