Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Gazeteci İsmail Saymaz, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay'ın bugün hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Erhan Akçay'ın hastalığı ne?

İsmail Saymaz "Dün MHP'de Erkan Akçay'ın da olduğu bir gerilim yaşandı. Bugün kendisinin tansiyonu yükselmiş ve hastaneye kaldırıldı. Bu durum sonunca beyninde bir kist olduğu anlaşıldı. Hastanede tedavi altına alındı. Şu an bilinci açık" ifadelerini kullandı.

Erkan Akçay kimdir?

Erkan Akçay 2 Nisan 1961 tarihinde Burdur'un Yeşilova ilçesinin Güney köyünde doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve Maliye Bakanlığında Muhasebat Kontrolörü olarak çalıştı. İzmir Defterdar Yardımcılığı, Manisa ve Balıkesir Defterdarlığı, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı yaptı. 2005 yılında Balıkesir Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Akçay, İngilizce bilmektedir.

Siyasi kariyeri

Akçay, ilk defa 2007 Türkiye genel seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa milletvekili olarak meclise girdi ve Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görev yaptı. 2011, Haziran 2015, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri, 2018 Türkiye genel seçimleri, 2023 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar MHP Manisa milletvekili olarak meclise girdi.

Günümüzde MHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni