Kim Kimdir Nereli

Erkan Akçay kimdir? MHP'li Erkan Akçay aslen nereli?

Türkiye genel seçimleri'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Manisa milletvekili olarak seçilen Erkan Akçay'ın kim olduğu merak edildi. Peki, Erkan Akçay kimdir? MHP'li Erkan Akçay aslen nereli?

Abone Ol

MHP'de kendini gösteren Erkan Akçay'ın kim olduğu merak ediliyor. Peki, Erkan Akçay kimdir? MHP'li Erkan Akçay aslen nereli?

Erkan Akçay, 2 Nisan 1961 tarihinde Burdur'un Yeşilova ilçesinde doğmuştur. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur.

Erkan Akçay, mezuniyetinin ardından Maliye Bakanlığı'nda Muhasebat Kontrolörü olarak görev yapmıştır. İzmir Defterdar Yardımcılığı, Manisa ve Balıkesir Defterdarlığı ile Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Erkan Akçay'ın Siyasi Kariyeri

2007 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Manisa milletvekili olarak seçilmiş ve bu görevi boyunca Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görev almıştır. Akçay, 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde de tekrar MHP Manisa milletvekili olarak seçilmiştir.

MHP Grup Başkanvekilliği

Günümüzde Erkan Akçay, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktadır. Siyasi kariyeri boyunca Türk siyasetinde etkili bir rol oynamıştır.

Erkan Akçay Evli Mi?

Erkan Akçay, evli ve iki çocuk babası olup İngilizce dilini de bilmektedir.