Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak kapıyı kapattığını açıklasa da, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bu konuda dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Selvi, “Cumhurbaşkanlığı seçimi kulisleri” başlıklı yazısında, erken seçim için tarih vererek, "Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir,” ifadelerini kullandı.

Türkiye Pazar günü Gazze için yürüyecek! Türkiye Pazar günü Gazze için yürüyecek!

Selvi'nin Öngörüleri

Selvi, önümüzdeki genel seçimler için Ankara kulislerinde dönen tartışmaları, olası aday isimlerini ve partilerin durumunu değerlendirdi. Yazısında, CHP’nin iç çatışmaları ve cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki belirsizliklerin, partiye oy kaybettirdiğine dikkat çekti. "CHP gerilemeye devam eder, ekonominin düzelmesiyle ve bölgesel savaş tehdidi nedeniyle Erdoğan yeniden en güçlü aday konumuna yükselebilir. Bu durumda çoklu adaylarla seçime gidebiliriz," diyen Selvi, 2028 yılına yaklaşırken olası bir erken seçim kararı alınabileceği sinyalini verdi.

Selvi'nin, 2028'deki seçimlerin yalnızca altı ay ya da bir yıl öncesinde yapılacak bir erken seçim ihtimalini gündeme getirmesi, siyasi çevrelerde geniş yankı buldu. Bu durum, partiler arasında süregeldiği gözlemlenen stratejik hesaplamaların hız kazanabileceğini gösteriyor.

Hiçbir Talebim Yoktur

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de erken seçim talebini yineleyerek kamuoyunun dikkatini çekti. Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte emekli ve asgari ücretli vatandaşların geçim sıkıntısının arttığına vurgu yapan Özel, katıldığı bir programda, “Bu şartlar altında Erdoğan'ın '5 yılı tamamlayacağım' inadı beyhudedir,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi