Yemen'deki Husilerden Kızıldeniz'de Şok Saldırı: İngiliz Petrol Tankeri Tehlikede! Yemen'deki Husilerden Kızıldeniz'de Şok Saldırı: İngiliz Petrol Tankeri Tehlikede!

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bünyesinde oluşturulan Filistin Dayanışma Platformları, 6 Ekim Pazar günü Türkiye genelinde Filistin'e destek yürüyüşleri düzenleyecek.60’tan fazla şehirde gerçekleşecek bu yürüyüşlerde, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Filistin'de yaşanan insani kriz gündeme getirilecek.

Yürüyüşlerde, Türk ve Filistin bayrakları ile Gazze'ye destek mesajları taşıyan pankartlar yer alacak. Farklı meslek gruplarından birçok insanın bu etkinliklere katılması bekleniyor.

“VAHŞETİ DURDURMAK İÇİN MEYDANLARDAYIZ”

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistin’deki saldırılarını artırmasının ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden aldığı destekle gerçekleştiğini vurguladı. Mahitapoğlu, İsrail’in sadece Gazze ile sınırlı kalmayıp saldırılarını Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a kadar genişlettiğini belirtti. "7 Ekim'in yıl dönümünde meydanlarda olacağız. Filistin’e destek vereceğiz ve bu vahşete ortak olan ülkeleri ifşa edeceğiz," diyen Mahitapoğlu, dünya genelinde bu zulme sessiz kalanlara tepki göstermek için harekete geçtiklerini söyledi.

02.05 14 5 New Folder (21) Aa 35816039

81 İLDE YÜRÜYÜŞLER PLANLANIYOR

Mahitapoğlu, 6 Ekim'de Türkiye genelinde yapılacak eylemler için yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, şu an 60 ilde yürüyüşlerin kesinleştiğini ve hedeflerinin 81 ilde bu etkinliği gerçekleştirmek olduğunu belirtti. "İnşallah, 6 Ekim'de tüm Türkiye’de Filistin’e destek yürüyüşleri yapacağız. İsrail'in saldırılarını ve destekçilerini protesto edeceğiz," şeklinde konuştu.

TÜM TÜRKİYE'YE YÜRÜYÜŞLERE KATILIM ÇAĞRISI

Mahitapoğlu, yürüyüşlere katılım için tüm Türkiye'ye çağrıda bulunarak, "Anadolu halkı olarak bir milli mücadele ruhuyla hareket etmeli, emperyalist zihniyetin Filistin'deki soykırımı destekleyen iddialarına karşı birlik olmalıyız. Tüm vicdan sahibi insanları meydanlara davet ediyoruz. Ayrıca, İsrail’i destekleyen firmaların ürünlerini boykot etme çağrısı yapıyoruz," dedi.

ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE 1 MİLYON KATILIM BEKLENİYOR

Ankara’da Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) öncülüğünde düzenlenecek yürüyüş, 6 Ekim saat 13.30’da Kurtuluş Parkı'ndan başlayarak Anadolu Meydanı'nda sona erecek. Mahitapoğlu, Ankara’daki yürüyüşe 1 milyona yakın katılım beklediklerini ifade ederek, "Bu yürüyüş, tüm Türkiye’ye ve dünyaya önemli bir mesaj olacak. Alevi derneklerinden kadın örgütlerine kadar toplumun her kesiminden destek alıyoruz. Bu bir insanlık meselesi. Herkesi aileleriyle birlikte yürüyüşe davet ediyoruz,” dedi.

ANFİDAP bünyesindeki 40’tan fazla sivil toplum kuruluşunun bugüne kadar 400'den fazla Filistin'e destek eylemi düzenlediğini belirten Mahitapoğlu, 6 Ekim’de yapılacak yürüyüşlerle bu desteği daha da büyütmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı