Asayiş

Erzurum'da Kaçak Göçmen Operasyonu: 16 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda, 16 düzensiz göçmen ve bu göçmenlerin yasa dışı geçişini organize ettiği tespit edilen bir kişi yakalandı.

Abone Ol

Edinilen bilgilere göre, Erzurum Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, kaçak göçmenlerin yasa dışı yollardan ülkeye girişini engellemek ve takip etmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarda yeni bir başarıya daha imza attı. Şüphelilerin, çeşitli araçlar ve yöntemler kullanarak düzensiz göçmenleri sınır illerinden alıp Erzurum'a getirdiği, burada bir süre barındırdıktan sonra batı illerine sevk ettikleri öğrenildi.

16 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Yapılan titiz araştırmalar sonucunda Erzurum merkezde belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, 16 kaçak göçmen yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, bu yasa dışı göç organizasyonunu yönettiği belirlenen Afganistan uyruklu bir şahıs da operasyon sırasında yakalandı. Hakkında adli işlem başlatılan bu kişi, gerekli yasal prosedürlerin ardından mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.