Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda, ABD ve Rusya arasında büyük bir casus takası operasyonu gerçekleştiriliyor. MİT'ten yapılan açıklamada, "Son dönemin en geniş kapsamlı olan bu takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir" denildi.

Takas işlemi Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda yapılırken, ABD ve Rusya'ya ait uçaklar havaalanına indi. Takas edilen tutuklular arasında Wall Street Journal muhabiri Ivan Gershckovic de bulunuyor. Operasyonun detayları hakkında bilgi verilmezken, MİT'in açıklamasında, "Teşkilatımız koordinesinde bugün bir takas operasyonu gerçekleşecektir" ifadelerine yer verildi.

Savcılardan Trump'a ağır suçlama: "Seçim sonrası suça başvurdu" Savcılardan Trump'a ağır suçlama: "Seçim sonrası suça başvurdu"

Dış basında, Rusya ve Belarus ile ABD, Almanya ve Slovenya arasında büyük ölçekli bir esir takası yapılacağına dair haberler yer almıştı. MİT, takas operasyonu ile ilgili daha fazla detayın ilerleyen saatlerde paylaşılacağını belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni