Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Eski Devlet Bakanı Salih Sümer, uzun süredir özel Memorial Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Hayatını kaybeden Salih Sümer'in kim olduğu ve neden hayatını kaybettiği araştırılıyor. 

Salih Sümer Kimdir?

1951 yılında Diyarbakır’ın Bismil İlçesi'nde doğan Sümer, lise eğitimini tamamladıktan sonra uzun yıllar çiftçilik yapmıştır. Siyasi kariyerine 18., 19., 20. ve 21. Dönemlerde Diyarbakır Milletvekilliği ile başlamıştır. Ayrıca TBMM Başkanlık Divanı'nda İdare Amirliği ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Salih Sümer'in Hastalığı Ne? Salih Sümer Neden Öldü?

Son dönemlerde böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyalize giren Salih Sümer, Memorial Hastanesi'nde tedavi görmekteydi. Ayrıca ayağındaki platin yerinin iltihaplanması sebebiyle ameliyat geçirmişti. Ancak tüm müdahalelere rağmen sağlık durumu düzelmemiş ve hayatını kaybetmiştir.

Salih Sümer, siyasi kariyerinin son döneminde 12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Diyarbakır Milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememiştir. Evli ve yedi çocuk babası olan Sümer'in vefatı, ailesi ve sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır.

Muhabir: Haber Bülteni