Asayiş

Eski milli futbolcu Serhat Akın’a silahlı saldırı: “Son sözümüz Fenerbahçe”

Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırının ardından ünlü futbol yorumcusu Ahmet Çakar’dan destek mesajı geldi: “Ben de zamanında beş kurşun yedim, ama seninkiler yakalanacak.”

Abone Ol

Eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın, İstanbul’un Beykoz ilçesinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Akın, saldırı sonrası ayağından yaralandı ve Ataşehir’deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Akın’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Olayla ilgili Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Polis Ekipleri İnceleme Başlattı

Olay, Beykoz’un Kavacık Mahallesi Şehit Teğmen Ali Yılmaz Sokak’ta gerçekleşti. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, saldırgan ya da saldırganların kimliğini tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı. Saldırının nedenine ilişkin henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Serhat Akın’dan İlk Açıklama

Serhat Akın, olayın hemen ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Yaralandığı anın fotoğrafını paylaşan Akın, “Program çıkışı ayaklarıma sıktılar, son sözümüz Fenerbahçe” ifadelerini kullandı. Akın’ın bu paylaşımı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Programda Ne Demişti?

Silahlı saldırıdan önce katıldığı bir programda Akın, Fenerbahçe’ye dair sert açıklamalarda bulunmuştu. Akın, “Fenerbahçe’ye zarar verdiğini kimse söylemiyor, söyleyen bir tek benim. Beni de dışladılar. Baktılar satın alamıyorlar, şimdi adam tuttular beni indirecekler. İstediğinizi tutun, bir fazlasını da ben koyacağım. Benim karıma, kızıma laf edenin bir yerde ağzına tokatı patlatırım” şeklinde konuşmuştu. Bu açıklamalar, saldırının motivasyonu olup olmadığı konusunda soru işaretlerine yol açtı.

Fenerbahçe Kulübü Saldırıyı Kınadı

Serhat Akın’ın uğradığı saldırı sonrası Fenerbahçe Kulübü de bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Sarı-lacivertli kulüp, “Eski futbolcumuz Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Faillerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tuncay Şanlı’dan Ziyaret

Eski milli futbolcu ve Central Hospital Ümraniyespor Teknik Direktörü Tuncay Şanlı, silahlı saldırıya uğrayan Akın’ı hastanede ziyaret etti. Akın’ın durumunun iyi olduğunu belirten Şanlı, 

"-Tabii ki morali bozuk, yarın herhalde bir ameliyata alacaklar. Ben sadece durumdan dolayı yanında olmak istedim.

-Kardeşim o benim, beraber çok güzel şeyler yaşadık. Üzüntüler de yaşadık. Duyduğum anda hemen yanına geldim. Çok ciddi bir şey yok.

Yarın büyük ihtimalle bir operasyon geçirecek. Bunun üzerine yorum yapmak da istemem.

-Hem üzüntülüyüm hem de sinirliyim. Biraz keyfi yerinde değil, morali de bozuk. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur."

Ahmet Çakar Destek Verdi

Eski milli futbolcu Serhat Akın’ın İstanbul Beykoz’da uğradığı silahlı saldırı ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Akın’a yönelik saldırı sonrası sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu tepkilere bir yenisi de ünlü futbol yorumcusu Ahmet Çakar’dan geldi.

Ahmet Çakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Serhat Akın’a destek vererek, geçmişte kendisinin de benzer bir saldırıya uğradığını hatırlattı. Çakar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“20 sene önce ben de belimden ve karnımdan beş tane yemiştim. Beni vuran ve vurduran yakalanmadı ama rahat ol, seninkiler yakalanacak.”