Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un imzasıyla ormanlık alanlara giriş, 1 Temmuz'dan 15 Eylül 2024 tarihine kadar yasaklandı. Bu karar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve artan nüfus hareketliliği nedeniyle orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alındı.

Resmi mesire yerleri, milli parklar ve tabiat parkları bu yasağın dışında tutuldu. Ormanlık alanlarda sosyal ve sportif etkinlikler sadece belirlenen yerlerde yapılabilecek. İş ve ikamet gereği ormanlara giriş yapacak olanlar dışında, genel olarak giriş-çıkışlar yasaklanırken, anız yakma, bahçe temizliği ve ateş yakma gibi faaliyetler de tamamen yasaklandı. Piknik yapma ise sadece belirli orman parklarında serbest bırakıldı, ancak akşam 20.00 ile sabah 09.00 arası ateş yakılması yine yasak. Bu önlemlerle Eskişehir'deki orman yangını riskinin azaltılması hedefleniyor.

YASAK OLMAYAN BÖLGELER

Çatacık İşletme Müdürlüğü, Türkmenbaba İşletme Şefliği, Sakarıılıca Konaklamasız Orman Parkı, Şoförler Çeşmesi Konaklamasız Orman Parkı, Çatacık Yürüyüş yolu Ekoturizm Alanı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Eskişehir İşletme Şefliği, Kocakır Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Ekoturizm Alanı, Eskişehir Kocakır Terapi Ormanı Ekoturizm Alanı, Eskişehir Hippoterapi Ekoturizm Alanı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, İnönü İşletme Şefliği; Fidanlık Konaklamasız Orman Parkı, İnönü C Tepesi Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Kirazlı İşletme Şefliği; Akpınar Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir İşletme Müdürlüğü, Kalabak İşletme Şefliği, Şelale Konaklamasız Orman Parkı, Mihalıççık İşletme Müdürlüğü, Çatacık İşletme Şefliği; Çatacık Konaklamasız Orman Parkı, Mihalıççık İşletme Müdürlüğü, Mihalıççık İşletme Şefliği; Kalburcu Konaklamasız Orman Parkı; Seyitgazi İşletme Müdürlüğü, Çifteler İşletme Şefliği; Han Konaklamasız Orman Parkı, Eskişehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü kontrolünde olan Musaözü Tabiat Parkı, Yunus Emre Tabiat Parkı.

Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararının uygulanmasından Orman teşkilatı, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacağı belirtilirken, yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacağı bildirildi.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Kaynak: İHA