Siyasi kariyeriyle adından söz ettiren Esra Ceceli'nin özel hayatı merak edildi. Peki, Esra Ceceli kaç yaşında, nereli? Esra Ceceli evli mi?

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

Esra Ceceli Kimdir?

Esra Ceceli, 1971 yılında İstanbul'da doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi'nde Moleküler Biyoloji ve Genetik ile İş İdaresi bölümlerini tamamlamış, daha sonra Avustralya'nın Melbourne şehrindeki RMIT Royal Melbourne Institute of Technology'den İletişim alanında lisansüstü eğitim almıştır.

Esra Ceceli Kariyeri

Esra Ceceli'nin kariyeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Tanıtım ve Halkla İlişkiler Uzmanı olarak başlamıştır. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın Basın Danışmanı ve Proje Yöneticisi olarak görev yapmıştır. Beyaz Masa Halkla İlişkiler Sistemi'nin kurucularından biri olarak da bilinmektedir.

Kamu Hizmeti ve Üstlendiği Görevler

2015 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nda memuriyete başlayan Esra Ceceli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'de Kültür Etkinlikleri Müdürü ve Genel Müdür Danışmanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Basın Yayın Birliği Genel Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sağlık Sektör Meclisi gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Darülaceze Başkanlığı Görevi

5 Haziran 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı ve Bakan tarafından Darülaceze Başkanı olarak atanmıştır. Bu görevde selefi Hamza Cebeci'nin çalışmalarını ileriye taşıma vizyonunu benimsemiş ve büyük bir onur duyduğunu belirtmiştir.

Prestijli Üyelikler ve Görevler

Esra Ceceli, Türkiye Cumhuriyeti 12. Kalkınma Planı Özel İhtisas Komisyonu Başkanlığı, İstanbul Ticaret Odası Kültür, Sanat ve Spor İhtisas Komitesi, Birleşmiş Milletler UNECE Yaşlılık Açık Uçlu Çalışma Grubu Bürosu ve OECD Sosyal Politika Çalışma Grubu üyelikleri gibi prestijli görevlerde de bulunmaktadır.

Kaynak: İHA