Ayrıca Beşikçioğlu'nun özel kalem müdürü olarak Başkan Yardımcısı Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek'i ataması da eleştiri konusu oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Eş, dost, akrabalar için iş talebinde bulunmayın" uyarısının ihlal edildiği iddia ediliyor.

"Amaç Vatandaşa Hizmet Değil, Yandaş Kadrolaşma"

AK Parti Etimesgut Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Avukat Uğur Çağlar, yaptığı açıklamada Etimesgut Belediyesi'nin yeni yönetim kadrosunu sert bir dille eleştirdi. Çağlar, “Etimesgut Belediyesi'nde ‘Ahi Kent’ isimli bir şirket vardı ve daha iyi çalışsın diye A.Ş. olarak yeniden yapılandırıldı. Ancak görünen o ki, amaç vatandaşa hizmet değil, yandaşa kadro sağlamakmış" dedi. Yönetim kuruluna atanan isimlerin liyakatten uzak olduğunu belirten Çağlar, "Bu kişilerden sadece biri Ankara'da ikamet ediyor. Diğerleri arasında Beşikçioğlu'nun eski çalışma arkadaşı ve farklı şehirlerde ikamet eden CHP üyeleri var" diye konuştu.

Çağlar ayrıca, özel kalem müdürü olarak atanan Nursemin Bellek’in, Başkan Yardımcısı Bahri Bellek’in eşi olmasına dikkat çekti ve bu atamanın da liyakat ilkesine uygun olmadığını savundu. “CHP'liler ağızlarından liyakati düşürmüyor ama icraata gelince ortada yoklar” diyen Çağlar, vatandaşın figüran yerine konulduğunu ifade etti.

Beşikçioğlu'ndan Yanıt: "Geçmiş Dönem Liyakat Sorunları Unutulmamalı"

Beşikçioğlu, gelen eleştiriler üzerine Etimesgut Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında açıklamalarda bulundu. Atamaların liyakatsiz olduğu eleştirilerine yanıt veren Beşikçioğlu, "Nursemin Hanım, son derece donanımlı bir geçmişe sahip. Kendisi Girne Amerikan Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi gibi saygın kurumlarda eğitim almış, deneyimli bir kişidir" diyerek atamanın liyakata uygun olduğunu savundu.

Ayrıca, eski Etimesgut Belediye Başkanı MHP’li Enver Demirel döneminde yapılan atamaları gündeme getiren Beşikçioğlu, “61 kişi, lise mezunu olmalarına rağmen belediyede önemli pozisyonlara getirilmiş. Bu kişilerin büyük bir kısmı Demirel'in akrabaları" dedi. Beşikçioğlu, bu atamaların liyakat ilkesine aykırı olduğunu ve geçmiş dönemde de benzer sorunların yaşandığını belirterek, “Şimdi bana liyakattan bahsediyorlar ama geçmişte neredeydiniz?” ifadelerini kullandı.

CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu CHP'nin mecliste ayağa kalkması, AK Parti'de espri konusu oldu

Meclisten Oybirliği İle Karar Çıkartılmak İsteniyor

Beşikçioğlu, konuşmasının devamında, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin yakın akrabalarının belediyede çalışmasını uygun bulmadığını belirtti ve bu kişilerin görevlerine son verilmesi için meclisten oybirliği ile karar çıkartmak istediğini söyledi. "Bu konuda oy çokluğunu bile kabul etmiyorum, bu önergeyi milletimizin huzurunda oybirliği ile vermemiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA