Her fırsatta liyakattan bahseden ve iktidar partisine ağır eleştirilerde bulunan CHP'li belediyelerde eş, dost, akraba atamaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde CHP'li Etimesgut Belediyesi'nde tepki çeken bir atama daha yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Bellek’in eşi Nursemin Bellek’in özel kalem müdürü olarak atandı. Bellek'in istisnai kadrodan işe alındığı hatta işe bile gitmediği ortaya çıktı.

"LİYAKAT YERİNE YANDAŞ ATANIYOR"

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Etimesgut Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Avukat Uğur Çağlar, atamaların liyakate dayanmadığını savundu. Çağlar, "Etimesgut Belediyesi'nde ‘Ahi Kent’ isimli bir şirket vardı. Bu şirketi daha iyi çalışsın diye anonim şirkete çevirdiler. Ancak asıl amacın vatandaşa değil, yandaşa hizmet olduğunu görüyoruz. Yönetim kuruluna atanan kişilerin Ankara’yla hiçbir bağlantısı yok" dedi.

Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor! Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor!

Çağlar, atamalarda liyakat ilkesine uyulmadığını vurgulayarak, “Bahri Bellek İstanbul'da yaşıyor ama başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. İbrahim Sönmez, Başkan Beşikçioğlu'nun eski çalışma arkadaşı ve Etimkent A.Ş.’nin yönetimine atanmış. Diğer isimler arasında CHP'den Tunceli belediye başkan adayı olan Seyfi Gedik ve Tekirdağ'da ikamet eden CHP ilçe yöneticisi Bahadır Çağrı Kekevi de var. Sadece bir isim, Songül Bal, Ankara’da yaşıyor ve CHP ilçe yöneticisi. Liyakatten söz ediliyor ama bu atamaların hangi ölçütlere göre yapıldığı belirsiz" ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN BİR SENARYO YAZDI AMA BU SENARYODA VATANDAŞ SADECE FİGÜRAN"

Çağlar, Başkan Yardımcısı Bahri Bellek’in eşi Nursemin Bellek’in özel kalem müdürü olarak atanmasının da liyakat ilkesine aykırı olduğunu belirtti. “CHP'liler ağızlarından liyakati düşürmüyor, ancak uygulamada bu yok. Başkan bir senaryo yazdı ama bu senaryoda vatandaş sadece figüran" diye konuştu.

NURSEMİN BELLEK İŞE BİLE GİTMİYORMUŞ

Sosyal medyada günlerdir Erdal Beşikçi oğlunun başkanlığını yaptığı Ankara'nın Etimesgut Belediyesi'nde gerçekleşen haksız atamalar tartışılırken özel kalem müdürü olarak atanan Bahri Bellek’in eşi Nursemin Bellek’in işe bile gitmediği ortaya çıktı.

Bellek’in istisnai kadrodan yararlanıp özel kalem müdürlüğüne atanan Nursemin Bellek’in yerine de Seda Dilber'in asıl özel kalem müdürü vazifesini yürüttüğü dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADAN TİTRİ APAR TOPAR SİLDİ

Olayın ortaya çıkmasıyla beraber, Seda Dilber sosyal medya hesabından "özel kalem müdürü" titrini apar topar sildi.

BEŞİKÇİOĞLU'NDAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Bütün bu iddialara meclis toplantısında rahat tavırlarıyla cevap veren Beşikçioğlu ise, işe gelmeyen özel kalem müdürü sorusuna, "siz her gün işe geliyor musunuz ya? İşe gelir gelmez o benim tasarrufumda" cevabını verdi.

Muhabir: Haber Bülteni