Etimesgut Belediyesi, 29 Ağustos 2024 tarihinde Senfonik Ankara Türküleri Konseri düzenliyor. Ankara'nın unutulmaz türküleri, senfonik bir yorumla sanatseverlerle buluşacak. Konser, CKM 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde saat 20:00'de gerçekleşecek. Etkinlikte, besteci ve şef Ahmet Murat Gedikli yönetiminde, Ankara türküleri senfonik bir yaklaşımla icra edilecek. Mezzo soprano Ferda Yetişer ve bariton Kamil Kaplan gibi tanınmış sanatçılar sahnede olacak. Melahat İsmayilova, hem besteci hem de piyanist olarak performans sergileyecek. Koreografi Serhat Güdül ve Burak Kayıhan'a, ışık tasarımı ise Zeynel Işık tarafından düzenlenecek.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

Ankara Türküleri, Ankara'nın zengin kültürel mirasını yansıtan önemli müzik eserleridir. Bu türküler genellikle şehrin tarihi, doğası, insanları ve günlük yaşamına dair temaları işler. Halk müziği unsurlarıyla dolu olan Ankara türkülerinde, diğer Anadolu bölgelerine özgü tarzlar da görülebilir. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal BeşikçioğluSenfonik Ankara Türküleri Konseri ile Ankara'nın zengin kültürel mirasını yaşatmayı ve sanatseverlere unutulmaz bir gece sunmayı hedefliyor.

Konserde, İç Anadolu bölgesinin karakteristik dil özelliklerini yansıtan ve Ankara'nın bağlama ustaları ve ozanları tarafından kuşaktan kuşağa aktarılan  "Hüdayda", "Nenni Yavrım Nenni" ve "Gine Bir Ayrılık Düştü Serime" gibi türküler farklı bir yorumla başkentlilere sunulacak. 

Muhabir: Cansel Yıldız