Önceki belediye başkanı Enver Demirel döneminde ücretsiz olarak hizmet veren spor salonunun Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu tarafından ücretli hale getirildiği ileri sürülüyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın tarafından dile getirilen iddia üzerine Etimesgut Belediyesi Spor Kulübü’nden açıklama geldi.

İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu İsrail Ordusu, Hamas Lideri Ravi Mustaha'nın Öldüğünü Duyurdu


Halk Eğitim Merkezi ve İl Spor Müdürlüğü ile Etimesgut Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Etimesgut Belediyesi önceki Başkanı Enver Demirel döneminde yapılan 8 bin 500 öğrenci kapasiteli ücretsiz spor eğitimi verilen spor salonu Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın’ın Sabah gazetesinde yaptığı iddiaya göre ücretli olarak hizmet vermeye başladı.

YALÇIN’IN İDDİALARI


Yalçın, yaptığı açıklamada “İlgili kurumlar diyor ki 'Onlar ücretli yaptı, biz ondan dolayı antrenörleri çektik. Ücretsiz yaparlarsa biz ücretsiz antrenör göndermeye devam edeceğiz'. Velilere '750 TL aidat tahsil edilecektir' diye SMS ile bildirimde bulunmuşlar. 'Daha profesyonel olması için, buranın giderlerini karşılamak ve kaynak sorununu aşmak için böyle yapıyoruz' denilmiş. 8 bin 500 spor öğrencisi arkadaşımız var ve aileler bu durumdan dolayı çok rahatsız. Bir tarafta 'sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik' diyeceksin ve belediyenin ücretsiz verdiği bu hizmeti ücretli yapıp bunun faturasını da siyasi olarak AK Parti'ye ve devlet kurumlarına keseceksin. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet mi edecekler yoksa başka şey mi yapacaklar kendileri bilir. 750 TL'yi ödemeyecek aileler var. Bunun sorumlusu Etimesgut Belediyesi'dir” diye konuştu.

SPOR KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA VAR


Etimesgut Belediyesi Spor Kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise iddialarla ilgili şöyle denildi:
“Değerli Ailelerimiz, Etimesgut Belediye Spor Kulübü olarak farklı branşlarda faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezlerinin yürüttükleri proje kapsamında yer alan antrenörlerin görevlendirmeleri ilgili kurumlarca sonlandırılmıştır.
Çocuklarımızın ve artık antrenörlerinizi mağduriyet yaşamaması için: Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi “Ben Türk gençliğinin spor yaparak olmasını isterim. Sözü ışığında evlatlarımızın spor yapabilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Sosyal belediyeciliğin vermiş olduğu sorumluluk bilinciyle eğitim masraflarımızı karşılayabilmek, ailelerimizi ekonomik olarak zorlamadan evlatlarını akademilerimize gönderebilmelerini sağlayabilmek amacıyla belirlenen ücret karşılığında çocuklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Muhabir: Sevda Ecem