İspanya, EURO 2024'te gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. Grup aşamalarında art arda üç galibiyet alarak başarılı bir başlangıç yapan İspanyol takımı, son 16 turunda Gürcistan'ı kolayca geçti. Çeyrek finalde ise güçlü rakip Almanya'yı mağlup ederek yarı finale yükseldiler. Yarı finalde Fransa gibi bir futbol devini de yenerek finale adlarını yazdırmayı başardılar. Finale yükselen İspanya'nın rakibi, Hollanda ile İngiltere arasındaki çekişmeli maçı kazanan İngiltere oldu. 

EURO 2024 Final Maçı Ne Zaman?

EURO 2024 finali için geri sayım başladı. Yarı finalde Fransa'yı 2-1 yenerek adını finale yazdıran İspanya, tarihinin dördüncü Avrupa şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı. İspanya, 1964, 2008 ve 2012'de kupayı kazanmış, 1984'te ise ikinci olmuştu. EURO 2024'te son beş turnuvada üçüncü kez final oynayacak olan İspanya'nın rakibi İngiltere oldu.

Fenerbahçe Twente maçına çıkaracak kadroyu açıkladı Fenerbahçe Twente maçına çıkaracak kadroyu açıkladı

Avrupa Şampiyonası Final Maçı Ne Zaman, Nerede?

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk finalist Fransa'yı mağlup eden İspanya oldu. İspanya'nın finaldeki rakibi, İngiltere eşleşmesinin galibi oldu. EURO 2024 finali, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda 14 Temmuz Pazar günü oynanacak.

Avrupa Şampiyonası Final Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

Final karşılaşması saat 22.00'da başlayacak ve TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Avrupa Şampiyonası'na Katılan Ülkeler

A, B, C, D, E ve F Grubu'nu ilk iki sırada tamamlayan takımlar adını son 16 turuna yazdırdı. En iyi dört grup üçüncüsü de benzer şekilde üst tura yükseldi. Çeyrek finalde ev sahibi Almanya, İspanya karşısında mağlup olarak turnuvaya veda etti. Turnuvanın dikkat çeken takımlarından olan Portekiz, çeyrek finalde Fransa'ya mağlup oldu. A Milli Takım ise çeyrek finalde Hollanda'ya yenilerek elendi. Yarı finalde İspanya - Fransa eşleşmesi olurken, gülen taraf İspanya oldu. Yarı final heyecanı Hollanda - İngiltere maçıyla devam edecek ve kazanan takım finalde İspanya'nın rakibi olacak.

Euro 2024 Ne Kadar?

14 Haziran - 14 Temmuz arasında düzenlenen EURO 2024'te dağıtılacak para ödülü daha önce duyurulmuştu. Şampiyon olan takım, grup maçlarının üçünü de kazanması durumunda elde edeceği maksimum gelir 28.25 milyon € olacak. Turnuvaya katılım ücreti 9.25 milyon € olurken, galibiyet için 1 milyon € ve beraberlik için 500.000 € alınacak. Çeyrek finale çıkma hakkı elde eden takımlara 2.5 milyon € ödeme yapılırken, A Milli Takım'ın turnuvadan elde ettiği toplam gelir ise 16 milyon 250 bin euro oldu.

Muhabir: Haber Bülteni