EURO 2024 B Grubu'nda yer alan Hırvatistan ve İtalya, 24 Haziran'da sahaya çıkacak. Maç, Türkiye saatiyle 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak. Bu heyecan dolu karşılaşmayı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. Ona yardımcı olarak Hessel Steegstra ve Jan de Vries görev alacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serdar Gözübüyük olacak.

İtalya-Hırvatistan Rekabeti

Hırvatistan ve İtalya, tarihlerinde 10. kez karşı karşıya gelecekler. Geride kalan 9 maçta Hırvatistan 3 galibiyet alırken, İtalya sadece 1 kez kazanabildi. İki takım arasındaki 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Toplamda iki ekip de birbirlerine 10'ar gol atmış durumda. Son üç maçın da berabere bitmesi, bu rekabetin ne kadar çekişmeli geçtiğini gösteriyor. İtalya'nın tek galibiyeti ise 1942 yılında oynanan ve 4-0 sona eren hazırlık maçında geldi.

Takımların Tur Atlaması İçin Gerekenler

B Grubu'nda İspanya, lider olarak son 16 turunu garantiledi. İtalya ise Hırvatistan karşısında alacağı bir puan ile son 16'ya kalmayı garantileyecek. İlk maçta Arnavutluk'u 2-1 yenen, ikinci maçta ise İspanya'ya 1-0 mağlup olan İtalya, şu anda 3 puanla grupta ikinci sırada yer alıyor. Eğer İtalya, Hırvatistan'a yenilmezse ikinci olarak son 16 turuna yükselecek. Ancak Hırvatistan kazanır ve Arnavutluk da İspanya'yı yenerse, İtalya turnuvaya veda edecek.

Hırvatistan ise ilk iki maçtan sadece bir puan alabildi. Gruptan çıkabilmek için bu maçı kazanmaları gerekiyor. İlk maçta İspanya'ya 3-0 yenilen ve Arnavutluk ile 2-2 berabere kalan Hırvatistan, bir puanla grubun son sırasında bulunuyor. Hırvatistan, İtalya'yı yenerse ve İspanya da Arnavutluk'a kaybetmezse, Hırvatlar ikinci sırayı alarak son 16 turuna kalacak. Arnavutluk'un kazanması halinde ise averaj, atılan gol ve kartlar sırasıyla ikinci ve üçüncü sıradaki takımları belirleyecek.

Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig’de 8. haftanın hakemleri belli oldu

Muhtemel İlk 11'ler

Karşılaşma öncesi UEFA'nın internet sitesinde yer alan muhtemel ilk 11'ler şu şekilde:

Hırvatistan:

  • Kaleci: Dominik Livakovic (Fenerbahçe)
  • Defans: Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic
  • Orta Saha: Modric, Kovacic, Pasalic, Sucic
  • Forvet: Kramaric, Budimir

İtalya:

  • Kaleci: Donnarumma
  • Defans: Darmian, Bastoni, Calafiori, Di Lorenzo
  • Orta Saha: Cristante, Jorginho, Barella, Pellegrini
  • Forvet: Chiesa, Retegui
Muhabir: Haber Bülteni