Hakkari’den gelen Necibe Çiftçi, iki çocuğu için bu eylemlere katıldığını belirtiyor. 2015 yılında Rojhat isimli oğlunun PKK tarafından dağa kaçırıldığını dile getiren anne Çiftçi, diğer oğlu Sami’nin kardeşini kurtarmaya çalışırken PKK tarafından öldürüldüğünü anlattı.

"Oğlum Sami kardeşini ararken bir grup PKK'lı evimizi bastı. Oğlumu alıp bir ahıra götürdüler ve ellerini bağlayarak infaz ettiler. Sami, 4 çocuk babasıydı" diye konuşan acılı anne, "Allah’ın izniyle ve devletimizin gücüyle diğer evladıma kavuşacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş suikastı davasında mahkeme kararı açıklandı! Sinan Ateş suikastı davasında mahkeme kararı açıklandı!

"Engelli Kardeşim 2012'de Kaçırıldı"

Yakın zamanda evlat nöbetine katılan bir diğer isim ise Mehmet Sıddık Çiftçi oldu. PKK tarafından 2012 yılında engelli kardeşi Rahim’in kaçırıldığını söyleyen Çiftçi, eylemlerine Diyarbakır'dan başladığını belirtti. Mehmet Sıddık Çiftçi, "Annelerin gözyaşı dökmesini istemiyorum, sonuna kadar mücadele edeceğim" diyerek kararlılığını vurguladı.

Ailelerin eylemleri, çocuklarına kavuşma umutlarıyla sürerken, her geçen gün daha fazla aile bu mücadeleye katılmak için seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kaynak: İHA