Ezanın okunduğu anda namaz kılma konusu, sık sık merak edilen bir ibadet meselesi. Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, ezan okunduğu anda namaz kılmakta bir sakınca yoktur. Namazın vakti girdikten sonra ezanın tamamlanmasını beklemek tercih edilse de, ezan okunurken veya okunmadan da namaz kılınabilir.

Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

EZAN OKUNURKEN NAMAZ KILINABİLİR

İslam dininde farz kılınan beş vakit namazın yanı sıra Cuma namazı da önem taşır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları camide veya evde eda edilebilir. Namaz vakti geldiğinde ezan okunurken namaz için hazırlık yapanlar, ezanın bitimini beklemenin yanı sıra, ezan okunurken namaz kılmanın da geçerli olduğunu bilmelidirler.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yayımlanan fetvasına göre, namazın vakti girdikten sonra ezan okunurken veya okunmadan kılınan namazların geçerli olduğu belirtilmiştir.

Muhabir: Haber Bülteni