Spor

Fatih Altaylı’dan Ali Koç’a sert sözler: “Türk sporunun beka sorunu Galatasaray değil sizsiniz!”

Gazeteci Fatih Altaylı’nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yönelik sert eleştirileri, Türk sporunda yaşanan kutuplaşmalar ve rekabetin ne zaman dostluğa dönüşeceği konusundaki endişeleri gündeme getirdi. Altaylı, kaleme mektubunda; Koç’un Galatasaray’la Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirmesini eleştirerek, Türk sporunun beka sorunu olarak Ali Koç’u işaret etti.

Abone Ol

Gazeteci Fatih Altaylı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a hitaben mektubunda Koç’u Türk sporunu bölmekle suçladı ve rekabetin düşmanlık olmaması gerektiğini ifade etti. Altaylı, söz konusu yazısında şöyle dedi:

“Rekabet düşmanlık değildir ama siz bunu anlayacak olgunlukta olamadınız. Belli ki olamayacaksınız da! Bence Türk sporu için beka sorunu olan Galatasaray değil, sizsiniz"

“ÜLKEYİ BÖLÜYOR, KAMPLAŞTIRIYOR, DÜŞMANLAŞTIRIYORSUNUZ”

Altaylı, Koç’un Galatasaray ile Fenerbahçe’yi birbirine düşürmesini eleştirirken, Türk sporu üzerindeki bölücü etkisinden bahsetti. Ayrıca, Koç’un bazı politikacıları hatırlattığını belirterek, Türk sporunda FETÖ etkisi ve kumpaslara dikkat çekti. Altaylı, Koç’un Türkçe Olimpiyatları’nın sponsoru olarak derli toplu açıklamalar yapması gerektiğini savunarak şu ifadeleri aktardı:

 "Ülkeyi bölüyor, kamplaştırıyor, düşmanlaştırıyorsunuz. Bana nedense hep dış güçler, hayali düşmanlar yaratarak seçmenini konsolide etmeye çalışan bazı politikacıları hatırlatıyorsunuz. Emin olun Türkiye’de biraz okkalı bir savcı, biraz bağımsız bir yargı olsa 6222 sayılı yasadan yargılanırsınız”

“FETÖ VİRÜSÜ GALATASARAY’A BULAŞTIĞI KADAR DİĞER KULÜPLERE DE BULAŞMIŞTIR”

“Bir dönem Türkiye’nin her yerine bulaşan FETÖ virüsü Galatasaray’a bulaştığı kadar diğer kulüplere de bulaşmıştır, yargı süreçlerine bakıldığında hiçbir kulübün bundan azade olmadığı aşikardır. Türkçe Olimpiyatları’nın sponsoru olarak bu konuda başkalarını suçlarken daha derli toplu sözler söylemeniz yeğdir. Ama başkalarını suçlayarak kendinizi aklama konusunda örnek aldığınız siyaseti burada da sürdürmek niyetinde iseniz o siyasetin alıcısı sizin kulübünüzün saygıdeğer üyeleri ve Cumhuriyet’e sahip çıkma konusundaki duyarlılıklarını tüm kulüplerden daha fazla kanıtlamış taraftarları olamaz, onu da biliniz.”

“BENİM AÇIMDAN ÇOK KAYDA DEĞER BİRİ DEĞİLSİNİZ”

Fatih Altaylı, Koç’un Türk sporunun ve barışın değerlerine zarar vermek yerine, bu değerlere katkı sağlaması gerektiğini ifade etti. Altaylı, Koç’un, aile bağışıyla Harvard’a kabul edilmesinin, kendisini ciddiye almama nedeni olmadığını belirtti. Koç’un bu tavrını değiştirmesi ve Türk sporunu birleştirici bir rol oynaması gerektiğini ifade ederek şu cümleleri aktardı:

“Ali Bey, sonuç olarak ‘narsistik’ tavrınızla benim açımdan çok kayda değer biri değilsiniz. Ailenizin büyük bağışı ile Harvard’a kabul edilmiş olmanız bile sizi ciddiye almama neden olmaz. Ama bundan böyle sözlerinize dikkat etmenizi tavsiye ederim. Hem temsil ettiğiniz ailenin saygınlığı hem de Türk sporunun ve Türkiye’nin huzuru, barışı açısından. Tabii asıl maksadınız o huzuru kaçırmak ve barışı bozmak değilse. Aklınızı başınıza alınız. Herkes sizin düşmanınız değil Ali Bey, psikolojik teşhisi koyulmuş hastalıktan mustarip değilseniz, herkesin size düşman olmak bir yana saygı duymak istediğini ama siz bunu hak etmediğiniz için duyulamadığını biliniz!”