Kim Kimdir Nereli

Fatih Ürek aslen nereli? Fatih Ürek kaç kardeş?

Televizyon dünyasında kendini oldukça gösteren Fatih Ürek, program yapmaya devam ediyor. Peki, Fatih Ürek aslen nereli? Fatih Ürek kaç kardeş?

Abone Ol

Çıkardığı albümlerle gündemden düşmeyen Fatih Ürek, yıllar geçmesine rağmen Türkiye'de ismini duyuran sanatçılar arasında yerini alıyor. Peki,  Fatih Ürek aslen nereli? Fatih Ürek kaç kardeş?

Fatih Ürek Nereli?

Fatih Ürek, 3 Nisan 1956 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. Ürek, Erzurum'da bir sucuk fabrikasında kasaplık yapan Şerafettin Ürek'in dört çocuğundan biri olarak doğdu.

Fatih Ürek Kaç Kardeş?

Ailenin üç kız kardeşi olan Fatih Ürek, henüz bir yaşındayken ailesiyle birlikte Bursa'ya göç etti.

Kariyerine Başlangıç ve İstanbul Yılları

Genç yaşta müzikle ilgilenmeye karar veren Fatih Ürek, kariyerine Bursa'da Taylan Gazinosu'nda başladı. Daha sonra İstanbul'a taşınarak müzik kariyerine devam etti.

Albüm ve Müzik Kariyeri

Fatih Ürek, 1993 yılında "Yaktı Yaktı" adlı ilk albümünü Raks Müzik etiketiyle yayınladı. Bu albümde, ilk kez Bülent Ersoy'un "Sefam Olsun" albümünde seslendirdiği aynı isimli şarkıyı yorumladı. 1995 yılında "Sen İki Gözümsün" albümünü çıkararak pop ve klasik şarkıları harmanladı.

2008 yılında "Sus" albümü ile müzik dünyasında yeniden adından söz ettiren Ürek, 13 yıl aradan sonra müzik listelerinde üst sıralara yükseldi. "Hadi Hadi" ve "Sus" şarkıları bu albümde yer aldı. 2011 yılında çıkan "Hayde" albümünde, Emrah Karaduman ile çalışarak "Hayde" ve "Yedi Tepe" şarkılarının düzenlemelerini gerçekleştirdi.

Son olarak, "Sallayana Sallaya" (2016) single'ını çıkardı ve müzik kariyerine devam etti.

Fatih Ürek'in Film ve Televizyon Kariyeri

Fatih Ürek, müzik kariyerinin yanı sıra televizyon ve sinemada da çeşitli projelerde yer aldı. 1995-2007 yılları arasında "Reyting Hamdi" dizisinde rol aldı. Ayrıca Beyaz Show (1996), Şeytanın Pabucu (2008), Neredesin Firuze (2004), Güldür Güldür (2014), Arkadaşım Hoşgeldin (2014) ve Bu Tarz Benim (2014) gibi yapımlarda da yer aldı.