Spor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne Galibiyetle Başladı: Mourinho Tarihe Geçti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, yoğun bir mücadele içinde geçen maçta rakibini 2-1 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başlamış oldu. Her iki takımın da 10 kişi kaldığı maç, Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sona erdi.

Abone Ol

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho için de özel bir anlam taşıdı. Portekizli teknik adam, Union Saint-Gilloise maçıyla birlikte 21. yüzyıl içinde 9 farklı takımla Avrupa kupaları grup aşamasında mücadele ederek bir rekora imza attı. 

Cengiz Ünder ve Amrabat'ın İlk 11 Performansı

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder, bu sezon sarı-lacivertli formayla ilk kez ilk 11'de görev aldı. Sezon başında transfer dönemi boyunca kadrodan çıkması gündeme gelen Cengiz, Mourinho'nun güvenini kazanarak maça ilk 11'de başladı. Ayrıca, yeni transfer Sofyan Amrabat da ilk kez sahada yer aldı. Kasımpaşa ve Galatasaray karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil olan Amrabat, bu önemli mücadelede ilk 11'de yer alarak taraftarlarını sevindirdi.

Maçın Özeti

Fenerbahçe, 26. dakikada Çağlar Söyüncü'nün attığı golle öne geçti. Köşe vuruşunun ardından Rodrigo Becao'nun çevirdiği topu ağlarla buluşturan Çağlar, takımını 1-0 öne geçirirken bu golü hamile olan eşine hediye etti. Maçın ikinci golü ise 81. dakikada geldi. Dusan Tadic’in pasıyla sağ çaprazdan şut çeken Osayi-Samuel’in şutu, kaleci Anthony Moris tarafından kurtarıldı. Ancak, Moris’ten dönen top Christan Burgess'e çarparak ağlara gitti ve Fenerbahçe'nin skoru 2-0’a taşımasını sağladı.

Maç Sonrası Gelişmeler

Fenerbahçe'de 65. dakikada Mert Müldür'ün yerine oyuna giren Osayi-Samuel, 87. dakikada gördüğü sarı kartın ardından, 90. dakikada yaptığı faul sonucu penaltı ile ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı.