Spor

Fenerbahçe’ye Avrupa’dan byük gelir! Kasalar doluyor...

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde yoluna hız kesmeden devam ederken, elde ettiği gelirle de dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasındaki ilk maçını Union Saint-Gilloise ile oynayacak. Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde başlayan Fenerbahçe, şimdiye kadar kasasına giren miktarla Avrupa’da adından söz ettiriyor.

Abone Ol

Avrupa sahnesine Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda çıkan Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Lugano'yu geçmeyi başardı. Bu başarının ardından Sarı-Lacivertliler, UEFA’dan 200 bin Euro gelir elde etti. 3. ön eleme turunda ise Fransız temsilcisi Lille’e elenen Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etme hakkı kazandı.

Avrupa Ligi’nden 7.4 Milyon Euro Garanti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılımıyla birlikte, ayak bastı parası olarak 4.1 milyon Euro'yu kasasına koydu. Ayrıca, market gelirlerinden de toplamda 7.4 milyon Euro gelir elde edeceği kesinleşti. Söz konusu tutar, Avrupa macerasının henüz grup maçları başlamadan Sarı-Lacivertlilerin kasasına 11.7 milyon Euro gibi önemli bir gelirin girdiğini gösteriyor.