Ferhat Pirinççi, Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığına atandı. Pirinççi'nin bu göreve getirilmesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından tevdi edildi. Uludağ Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Ferhat Pirinççi de söz konusu atamayı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Ferhat Pirinççi Kimdir?

Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, 2001 yılında akademik kariyerine başlamış ve Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nda (SETA) Kıdemli Araştırmacı olarak çalışmaktadır. 2010 yılında doktorasını tamamlayan Pirinççi, 2011 yılında Yardımcı Doçent, 2013 yılında Doçent ve 2018 yılında Profesör unvanlarını almıştır.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Ferhat Pirinççi Nerelerde Görev Yapmıştır?

Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, 2013 yazında Washington D.C.'deki Middle East Institute'te Misafir Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca, 2012-2014 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde (SAM) Danışman olarak, 2014-2015 yılları arasında ise Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde (ORSAM) Akademik Koordinatör ve Danışman olarak çalışmıştır.

Ferhat Pirinççi Ne İş Yapıyor?

Çalışma alanı Ortadoğu, silahlanma, Türk Dış Politikası ve Amerikan dış politikası olan Prof. Dr. Pirinççi, bu konularda ulusal ve uluslararası projelerde görev almıştır. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde Uluslararası İlişkiler, Ortadoğu, Silahlanma ve ABD Dış politikası dersleri vermektedir.

Ferhat Pirinççi Hangi Okulda Görev Yapıyor?

Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi ve SETA'da Kıdemli Araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Ortadoğu politikası, silahlanma, Türk Dış Politikası ve Amerikan dış politikası üzerine çalışmalar yürüten Pirinççi, lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermektedir.

Muhabir: Haber Bülteni