Asayiş

FETÖ’nün yargıdaki kilit ismi yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin ortak operasyonu sonucu, 8 yıldır firari durumda olan FETÖ mensubu eski hâkim Mustafa Karatay, Ankara'da saklandığı evde yakalandı.

Abone Ol

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, ihraç edilen hâkim Mustafa Karatay, FETÖ'nün yargı yapılanmasındaki en önemli isimlerden biri olarak biliniyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin organizatörleri arasında yer aldığı belirtilen Karatay, örgütle bağlantısını saklandığı evden sürdürmeye çalışıyordu. Karatay, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yıllardır aranıyordu.

Komşu İhbarı Sonucu Operasyon Başlatıldı

Karatay'ın yakalanmasına yönelik operasyon, komşularından birinin yaptığı ihbar üzerine başlatıldı. MİT’in uzun süren takibi sonucu, Karatay’ın Ankara Yenimahalle'deki bir evde saklandığı net olarak belirlendi. Firari hâkim, evin içerisinde, kıyafetlerin arasında gizlenmiş bir halde bulundu.

Dijital Delillere El Konuldu

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, Karatay’ın FETÖ'nün üst yönetimiyle irtibat kurmak için kullandığı bilgisayar, tablet, cep telefonu ve diğer dijital malzemelere el konuldu. Özellikle Signal uygulaması üzerinden örgütle iletişim kurduğu tespit edildi.

Yakalanan Mustafa Karatay’ın sorgulanmak üzere güvenlik birimlerine teslim edildiği bildirildi.