Vakanın, yurtdışı seyahat geçmişi bulunmayan 33 yaşındaki bir Filipinli erkeğe ait olduğu belirtildi. Yetkililer, virüsün türünü belirlemek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Semptomlar Ateş ve Döküntülerle Başladı

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, hastanın semptomları yaklaşık bir hafta önce ateşle başladı ve dört gün sonra vücudunun bazı bölgelerinde döküntüler ortaya çıktı. Uzmanlar, virüsün türünün belirlenmesinin, vaka yönetimi ve halk sağlığı önlemleri açısından kritik olduğunu vurguladı.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Dünya Sağlık Örgütü'nden Uyarı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz yıl Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden başlayarak komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel bir halk sağlığı acil durumu ilan etmişti. 14 Ağustos'ta DSÖ'nün açıklamasıyla durumun ciddiyeti bir kez daha vurgulandı. İsveç Halk Sağlığı Kurumu da 15 Ağustos'ta ülkede maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini ve vakada virüsün Clade I varyantının bulunduğunu duyurmuştu. Bu varyantın, yakın temas yoluyla kolayca yayılması küresel çapta endişeleri artırmıştı.

Kaynak: İHA