Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 1 yılı aşkın süredir sürdürdüğü saldırıların bilançosunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 42 bin 603’e, yaralı sayısı ise 99 bin 795’e yükseldi.

İsrail, 380 gündür Gazze’yi hedef alıyor ve bu süreçte uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere rağmen saldırılarını yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgede sivilleri hedef alan bu saldırıların tam anlamıyla bir soykırım faaliyeti olduğunu vurguladı.

Son 24 saat içinde İsrail ordusunun düzenlediği 7 ayrı saldırıda 84 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 158 kişinin de yaralandığı kaydedildi. 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren devam eden saldırıların bilançosunu içeren açıklamada, can kaybının ve yaralı sayısının sürekli artması endişe verici bir durum olarak nitelendirildi.

6 Şubat depremlerinde 80 kişinin hayatını kaybettiği Besni Yukarı Şehir Konutlarının müteahhitti tutuklandı 6 Şubat depremlerinde 80 kişinin hayatını kaybettiği Besni Yukarı Şehir Konutlarının müteahhitti tutuklandı

Bu durum, bölgede süregelen insani kriz ve uluslararası toplumun tepkisini yeniden gündeme getirirken, Filistinli yetkililer, daha fazla can kaybını önlemek için acil önlemlerin alınması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: İHA