Phil Foden, 28 Mayıs 2000 doğumlu, 171 cm boyunda ve 70 kg ağırlığındadır. Manchester City FC'nin orta sahasında oynayan Foden, sol ayağını kullanmaktadır. Bu sezon ilk 11'de 24 maça çıkmış, 5 asist ve 9 golle katkı sağlamıştır. Disiplinli oyunuyla dikkat çeken Foden, yalnızca 1 sarı kart görmüş ve hiç kırmızı kart almamıştır. Bu haberimizde Foden annesi kimdir? Foden babası kimdir? Foden ve ailesi hakkında bilgileri derledik.

PHİL FODEN KİMDİR, NERELİDİR?

Philip Walter Foden, 28 Mayıs 2000 tarihinde Stockport, Greater Manchester'da doğmuş ve çocukluğundan beri Manchester City taraftarı olan bir İngiliz millî futbolcudur. Orta saha pozisyonunda oynayan Foden, Premier League ekiplerinden Manchester City forması giymektedir.

Profesyonel Kariyerinin Başlangıcı

Foden'in profesyonel futbola adımı, 2017 yılında İngiltere'nin 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla gerçekleşti. Turnuvada sergilediği üstün oyunla FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası Altın Top ödülünü kazandı. Aynı yıl Manchester City formasıyla ilk maçına çıktı ve Aralık ayında BBC Yılın Genç Sporcusu seçildi.

Manchester City Kariyeri

Phil Foden, Manchester City formasıyla 200'den fazla maça çıkarak büyük bir başarıya imza attı. 2022-23 sezonunda kıta üçlemesi de dahil olmak üzere on dört kupa kazandı ve 2018'de Premier League şampiyonluğu madalyası alan en genç oyuncu oldu. 2019 yılında ikinci Premier League şampiyonluğunu kazandı ve kulübün UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en genç golcüsü unvanını elde etti. Turnuvanın eleme aşamalarında hem maça başlayan hem de gol atan en genç İngiliz oyuncu olarak tarihe geçti. 2021 ve 2022'de Premier League Sezonun Genç Oyuncusu ve PFA Yılın Genç Oyuncusu seçildi. 2024 yılında ise Premier League Sezonun Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Kariyer

Foden, Eylül 2020'de İngiltere millî takımıyla ilk üst düzey maçına çıkmadan önce birçok gençlik seviyesinde ülkesini temsil etti. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2022 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer aldı.

Öne Çıkan Anlar

  • Mayıs 2017: UEFA Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere adına İspanya'ya gol attı.
  • Ekim 2017: FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası finalinde yine İspanya'ya karşı oynadı ve turnuvayı kazanan İngiltere'nin en iyi oyuncusu seçildi.
  • Kasım 2017: Şampiyonlar Ligi'nde Feyenoord'a karşı ilk resmî maçına çıktı.
  • Aralık 2017: Premier League'deki ilk maçına Tottenham Hotspur karşısında çıktı.,,

FODEN ANNESİ KİMDİR?

Phil Foden'in annesi Claire Foden'dir. 

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin genç yıldızı Phil Foden'ın annesi Claire Foden, üzücü bir saldırıya maruz kaldı. Olay, Manchester City'nin sahasında Tottenham'a 3-2 yenildiği maçın ardından yaşandı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Maç sonrası, Foden ailesi bir gece kulübünde bir grup taraftarla sözlü tartışma yaşadı. Tartışma esnasında Claire Foden, bir erkeği itti ve bu kişi daha sonra kadına yumruk attı. Bu olay, hem futbol camiasında hem de kamuoyunda büyük bir tepki yarattı.

PHİL FODEN BABASI KİMDİR?

Phil Foden'in babasının adı da Phil Foden'dir. Ailede küçük Phil’e Ronnie deniliyor.

Muhabir: Haber Bülteni