Spor

Fransa ve Belçika EURO 2024'te karşı karşıya geliyor! Maç ne zaman ve hangi kanalda?

EURO 2024'te heyecan dolu son 16 turu maçları başlıyor. Bu turda Fransa ve Belçika, çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek. D Grubu'ndan 2. olarak çıkan Fransa, E Grubu'nun 2.'si Belçika ile kozlarını paylaşacak. İşte Fransa-Belçika maçı hakkında tüm detaylar...

Abone Ol

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Fransa ve Belçika, 1 Temmuz 2024 tarihinde karşılaşacak. Düsseldorf Arena'da oynanacak bu kritik maç saat 19.00'da başlayacak ve TRT 1 kanalından canlı olarak izlenebilecek.

MAÇIN HAKEMİ: GLENN NYBERG

Bu önemli mücadelede İsveçli hakem Glenn Nyberg düdük çalacak. Nyberg'e yardımcı olarak Mahbod Beigi ve Andreas Söderkvist görev alacak.

TAKIMLARIN GRUP PERFORMANSLARI

Fransa, D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele etti. 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 5 puan topladı ve 2. sırada son 16 turuna yükseldi. Fransa, bu süreçte 2 gol atıp kalesinde 1 gol gördü.

Belçika ise E Grubu'nda Romanya, Slovakya ve Ukrayna ile karşılaştı. Grubunda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 4 puan topladı ve 2. sırada bir üst tura çıktı. Belçika da 2 gol atarken, kalesinde 1 gol gördü.

İKİ TAKIMIN TARİHİ REKABETİ

Fransa ve Belçika, bugüne kadar 75 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 30'unu Belçika, 26'sını ise Fransa kazandı. 19 maç ise berabere sonuçlandı. Belçika bu maçlarda 162 gol atarken, Fransa 131 golle karşılık verdi.

MUHTEMEL İLK 11'LER

UEFA'nın internet sitesinde yer alan muhtemel 11'ler şu şekilde:

  • Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Dembele, Kante, Tchouameni, Rabiot, Griezmann, Mbappe
  • Belçika: Casteels, Castagne, Faes, Vertonghen, Theate, Tielemans, Onana, De Bruyne, Doku, Lukaku, Lukebakio