Ankara futbolunda altyapıya adını altın harflerle yazdıran Gölbaşı Belediye Spor’da 8 yaşından 35 yaşına kadar yüzlerce sporcu, kulüpte içecek su dahi bulamıyor. Kulüp Müdürü Musa Albut, tüm sıkıntıların yerel seçimlerde belediyenin MHP’den CHP’ye geçmesi ile başladığını iddia etti. Albut, “CHP’li başkan ile 6 kez görüşme talebimiz oldu, kabul edilmedi. Futbolcularımıza gelen bardak suyu dahi kestiler” iddiasında bulundu.

Ankara altyapısında söz sahibi olan ve yetiştirdiği futbolcularla adından söz ettiren Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü’ndeki sıkıntılar, yerel seçimlerde Gölbaşı Belediyesi’nin MHP’den CHP’ye geçmesiyle başladı. 7-8 yaşlarından 35 yaşına kadar farklı yaş kategorilerinde yüzlerce sporcuya ev sahipliği yapan Gölbaşı Belediyesi Spor’un gerek altyapıdaki başarılarına, gerekse de 14 ve 18 yaş altı takımlarının Türkiye finallerine yükselmesine karşın, belediyeden gelen destekleri kesilmeye başlandı. 

Galatasaray, Alanyaspor'u Ağırlıyor: Süper Lig'in Zirvesi İçin Mücadele! Galatasaray, Alanyaspor'u Ağırlıyor: Süper Lig'in Zirvesi İçin Mücadele!

Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü Müdürü Musa Albut yaptığı açıklamada, belediye ile yaşanılan sürecin yerel seçimlerin hemen ardından patlak verdiğini ifade ederek, bu süreçte Gölbaşılı vatandaşların kulüpten mahrum kalmamaları için istifalarını bile açıkladıklarını anlattı. 

Albut, “Yerel seçimlerden sonra yeni seçilen belediye başkanı yeni bir ekip getirmek isterse diye biz istifamızı dahi sunduk. Ancak bizden usulsüz bir şekilde yönetimi devretmemizi istediler. Yönetimi devretmek için yeni gelecek başkan ve yönetimin kimler olacağını sorduğumuzda ‘O sizi ilgilendirmez’ şeklinde bir cevap aldık. Biz de başkan ve yönetimde yer alacak kişilerin önce delege yapılması gerektiğini belirttik. Yine olumlu bir dönüş olmayınca istifamızı vermedik. Çünkü bünyemizdeki takımların yeni sezona girememesi gibi bir durum vardı, onu kabullenemedik ve göreve devam ettik” dedi.
 
40 YILLIK KULÜBÜZ İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY YAŞADIK
 
CHP’li Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın önceki dönemde transferler, yol, yemek, konaklama gibi giderler için yapılan borçlara da sahip çıkmadığını anlatan Albut, “Belediye el değiştirdikten sonra bize ‘geçen dönem borçlar neden ödenmedi, biz ödemeyiz’ denildi. Belediye bu konuda da uzlaşmaya yanaşmadı. Sonrasında tam bu tabirle ‘bir şekilde borçlar ödenir, siz yönetimi devredin’ diye baskı yapıldı. Biz ise ısrarla aracılar olmadan CHP’li Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile görüşmek istediğimizi ilettik. Bu talebimizi belediye yetkililerine tam 6 kez ilettik. Hiçbirine olumlu ya da olumsuz dönüş alamayınca biz de sponsor arayışına yöneldik” diye konuştu. 
Kulübün 1984 yılında kurulduğunu ve bu yıl 40’ıncı yıllarını kutladıklarını anlatan Albut, “40 yıllık bir kulübüz ama daha önce hiçbir dönemde böyle bir sıkıntı yaşanmamıştı. 40 yılda ilk defa böyle bir durumla karşılaştık. Bu tamamen başkanın şahsından ve çevresindekilerden kaynaklı” ifadelerini kullandı.
 
“FUTBOLCULARIMIZA GELEN BARDAK SUYU DAHİ BU BAŞKAN KESTİ”
 
Kulüp bünyesinde kadın-erkek futbol, yine futbol bünyesinde 12, 14, 16 ve 18 yaş grubundaki gençler için altyapı takımları bulunduğunu anlatan Albut, “Gölbaşının altyapısı Ankara’da ciddi anlamda söz sahibidir. Bunun dışında kış ve yaz okullarında birçok spor aktivitelerimiz var. Kulüp bünyesinde ayrıca olimpik sporlardan boks, bilek güreşi, kick boks, tekvando var. Gölbaşı Spor Kulübü’nde 12 yaşından başlayıp 35 yaşına kadar 240 civarı toplamda sadece futbolda sporcumuz var. Özellikle küçük yaş gruplarındaki çocukları en azından duvar diplerinde sigaraya terk etmemek için bu kulüplerin yaşaması çok önemli. Bu çocukların tamamı neredeyse Gölbaşı’nda ikamet ediyor. Bunları defalarca anlattık ama Belediye bize kulaklarını tıkadı” dedi. 
CHP’li belediyenin kulübün içme suyunu dahi kestiğini anlatan Albut, “Bu belediye bize bardak suyu bile göndermeyi kesti. Bunu ilgili belediye başkan yardımcısına söyledik, başkana da bu sorunu ilettik. ‘Suyu biz içmiyoruz neticede bu çocuklar içiyor’ dedik. Sahada top oynarlarken de belediye başkan yardımcısına gösterdim, ‘suyunu kestiğiniz çocuklar bunlar, benim mi suyumu kestiniz yani’ dedim. Ona bile aldırış etmediler. Kulübümüzü sponsorluk ile yaşatmaya kararlıyız” diye konuştu.

Gölbaşı Belediyesi Spor, geçtiğimiz sezon 12, 14, 16 ve 18 yaş altı takımlarıyla büyük başarılara imza atarken, her kategoride gruplarını ilk sıralarda bitirmişti. 14 ve 18 yaş altı takımları da Türkiye finallerine kadar yükselmişti. Genç oyuncuların bazıları, Süper Lig kulüplerinin ve Ankara’nın önemli takımlarının dikkatini çekti ve transfer teklifleri aldı. Özellikle Kayserispor, Türkiye Şampiyonası sonrası üç genç oyuncuyu kadrosuna katmak istedi.

Kaynak: Haber Merkezi