Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında bugün Corendon Alanyaspor'u ağırlayacak. Maç, saat 19.00’da RAMS Park’ta başlayacak ve hakem Mehmet Türkmen tarafından yönetilecek. Karşılaşma, beIN Sports'tan canlı yayınlanacak.

Süper Lig’deki 7 maçında 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekip, topladığı 19 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Öte yandan, ligde 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 9 puanda kalan Corendon Alanyaspor, bu maçı kazanarak puanını artırmayı hedefliyor.

Galatasaray’ın Gol Performansı

Galatasaray, ligdeki 7 maçında toplam 23 gol kaydetti. Sarı-kırmızılı takım, Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor'a 2'şer, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'a ise 5'er gol attı. Ayrıca Gaziantep FK, Fenerbahçe ve Kasımpaşa’ya da 3'er gol göndermeyi başardı. Bu performans, Galatasaray’ı ligde en fazla gol atan takım konumuna getiriyor.

Kale Problemleri

Ancak Galatasaray için savunma endişe verici. Bu sezon oynadığı 12 resmi maçın 11'inde kalesini gole kapatamadı. Süper Kupa’da Beşiktaş’tan 5 gol yiyen sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys’a karşı iki maçta 3-2 ve 1-0’lık sonuçlarla mağlup oldu. Süper Lig'de ise kalesinde gol gördüğü maçlar arasında Atakaş Hatayspor, TÜMOSAN Konyaspor, Adana Demirspor, Gaziantep FK ve Fenerbahçe de yer alıyor. Bu sezon, sadece Süper Lig’in 5. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında kalesini gole kapatabilmiş durumda.

Rekabetin Tarihçesi

Galatasaray ve Alanyaspor, bugün Süper Lig’de toplam 17. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 2016-2017 sezonunda başlayan rekabette Galatasaray, 10 kez galip gelirken, Alanyaspor 3 kez kazandı. Üç müsabaka ise berabere sonuçlandı. Geride kalan 16 maçta Galatasaray, toplam 39 gol atarken, Alanyaspor 17 golle karşılık verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda büyük heyecan yaşanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda büyük heyecan yaşanacak

Galatasaray, bugünkü maçta hem liderliği korumak hem de Alanyaspor karşısında üstünlüğünü sürdürmek için sahaya çıkacak.

Kaynak: Haber Merkezi