Galatasaray'ın 119. kuruluş yılı, kulübün tarihi köklerine uygun bir şekilde, Galatasaray Lisesi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Gün boyunca süren etkinlikler kapsamında, ilk olarak kulübün kurucusu Ali Sami Yen’in kabri ziyaret edildi. Ardından Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Lisenin Tevfik Fikret Salonu’nda devam eden törende Galatasaray camiasının önde gelen isimleri ve sporcular bir araya geldi.

Törenlere Yoğun Katılım

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, yönetim kurulu üyeleri, kulüp üyeleri ve farklı branşlardan sporcular, bu anlamlı günde hazır bulundu. Kutlamalar sırasında Galatasaray'ın geçmişine ve geleceğine vurgu yapılırken, birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı.

"Nice 119 Yıllara, Yaşasın Galatasaray!"

Törende söz alan Başkan Dursun Özbek, Galatasaray'ın 119. yaşını büyük bir gururla kutladıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"1 asırdan uzun süre önce bu kulübü, Türk olmayan takımları yenme hedefiyle kuran Ali Sami Yen ve arkadaşlarını, sevgili, saygı ve rahmetle anıyorum. Biz bu hedefin peşinde ilerlemeye, Galatasaray’ı bizden sonra gelecek kardeşlerimize en iyi şekilde bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Galatasaray şanlı tarihiyle fikri hür, vicdanı hür duruşuyla, vatandaşlarımızı sevince bağan benzersiz başarılarıyla bu ülkenin gururudur ve her zaman öyle kalacaktır. Mücadele ettiğimiz her branşta önümüze hangi zorluk çıkarsa çıksın herkesin gurur duyacağı bir başarı hikayesi yazamaya devam edeceğiz. Bunun yanında Galatasaray değerleriyle büyüyen genç sporcu kardeşlerimizin de her zaman yanında olacağız. Galatasaray bundan sonra da Türkiye’nin gururu olmaya devam edecek. Nice 119. yıllara, yaşasın Galatasaray" 

Dursun Özbek’in konuşmasının ardından, kulüpte 50. yılını dolduran divan üyelerine berat ve madalyaları takdim edildi. Törene katılan en kıdemli üye Vefat Akan, yaş kütüğüne 119. yıl plaketini çaktı.

Hollandalı futbol muhabiri değerlendirdi: Twente maçında Fenerbahçe zor anlar yaşadı Hollandalı futbol muhabiri değerlendirdi: Twente maçında Fenerbahçe zor anlar yaşadı

Kutlamalar, bu yıl çeşitli branşlarda kazanılan kupaların müzeye teslim töreniyle sona erdi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı